top of page
  • Stefanie

Ananas Bliss Balls

Bijgewerkt op: 24 aug. 2020


Wat eet jij graag als afsluiter van een gezellig etentje of familiefeest? Kleffe koekjes bij de koffie? Of de doos pralines die je kreeg van nonkel Luc of tante Martine? Nee hoor! Je tovert gewoon deze heerlijke Ananas Bliss Balls op tafel. Energyboosting, comforting en verrassend van smaak, door de stukjes gevriesdroogde ananas.

Gevriesdroogde ananas? Yes! Deze geven de bliss balls (ook wel bekend als energieballetjes, dadel-notenballetjes of gezonde truffels) een exotische toets, maken ze frisser van smaak en jammer genoeg ook heel erg verslavend ;)

Het recept voor deze Ananas Bliss Balls vind je hieronder. Niet alles in huis? Niet getreurd! De gevriesdroogde ananas van Adya is ook heerlijk op zich. Eet het bijvoorbeeld als tussendoortje of zelfs bij het ontbijt, in je kom granola met yoghurt.

Recept Ananas Bliss Balls

Ingrediënten voor 10 bliss balls

75gr sappige medjooldadels (indien ze wat droog zijn, even weken in heet water)

50 gr blanke amandelen

50 gr amandelpasta

2 eetlepels gesmolten kokosolie

15 gram Adya bio ananas voor in de bliss balls

+ 10 gr Adya bio ananas voor de crunchy korst

How we do it?

  1. Snijd de ontpitte dadels in stukken en doe deze samen met de blanke amandelen in de food processor of cutter. Blend tot wanneer de noten en dadels tot grove stukken gehakt zijn.

  2. Voeg de notenpasta en kokosolie toe, en blend tot een kleverig deeg. Zorg dat er nog lekkere crunchy stukjes noten zijn!

  3. Voeg als laatste 15 gram gevriesdroogde ananas toe en blend erg kort, tot wanneer de ananasstukjes zo’n 5 mm groot zijn.

  4. Maak er met je handen kleine balletjes van. Dit lukt beter als je ze aandrukt, in plaats van rolt. Blijven ze niet kleven omdat het deeg te droog is? Voeg dan nog een kleine hoeveelheid notenpasta en/of kokosolie toe, en blend kort.

  5. Doe de overige 10 gram gevriesdroogde ananas in de food processor of cutter en pulseer tot wanneer je fijne ananasstukjes bekomt.

  6. Rol de bliss balls in de ananascrunch en laat opstijven in de koelkast.

  7. Bewaar ze een weekje in de koelkast, of langer in de diepvries.

Deze heerlijke bliss balls zijn het perfecte tussendoortje voor iedereen die wat extra energie kan gebruiken!

Dit recept ontwikkelde ik voor Adya, een Belgisch bedrijf dat gevriesdroogd fruit importeert uit India. Hun producten zijn biologisch en bevatten geen toegevoegde suikers! 100% puur fruit dus.

120 weergaven
bottom of page