top of page

Gevulde Courgette "Tartin'O"

Vijftien jaar geleden was préparé (of filet americain, americain préparé, of hoe je het ook noemt) mijn favoriete broodbeleg. Puur natuur, van de chef met augurk & ui, of spicy martino: I loved it all. Naast frietjes met stoofvleessaus was een broodje préparé mijn go-to lunch in de laatste jaren van het middelbaar. Yes, I've come a long way, haven't I? ;)


De zoektocht naar de perfecte vegan préparé had ik ondertussen bijna opgegeven. Na tientallen potjes geraspte wortel met tomatensmaak van diverse merken, werd ik moedeloos: wanneer zal iemand eindelijk de heerlijke textuur en unieke smaak van préparé kunnen nabootsen?!


Then came Tartin'O: de new & improved martino van La Vie Est Belle. Zet deze vegan préparé op basis van sojabrokken tussen 5 préparé originals van verschillende merken en slagers, en ik garandeer je dat je hem er tijdens een blinde test (of zelfs zonder blinddoek!) niet kan uithalen. Trust me, it’s good!


And the best thing? Omdat het niet gemaakt is van rauw gehakt en kilo’s mayonaise, kan je deze Tartin’O ook in warme bereidingen gebruiken! Ik vulde er courgettes (en ondertussen ook al moestuin-paprika’s) mee, werkte ze af met panko en creëerde deze Gevulde Courgette Tartin’O; heerlijk gebakken in de oven. Het recept vind je hieronder! 


Wil je zelf aan de slag? Zoek de Tartin'O dan in jouw supermarkt of biowinkel, of neem deel aan de wedstrijd via mijn Instagram- en Facebookpagina! Je kan een tas vol veggie & vegan producten van La Vie Est Belle winnen, waaronder deze Tartin'O en hun heerlijke falafels! 



Recept gevulde courgette met vegan Tartin'O

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 courgettes

400 gram Tartin’O

100 gram couscous

8 eetlepels panko

Specerijen: cayenne, paprika, geroosterd paprikapoeder.. (telkens een flinke snuif)

Olijfolie, peper en zout

Voor erbij:

Vier handenvol rucola

Twee handenvol kerstomaten

Een halve komkommer, in linten

Geroosterde pitten & zaden

Balsamico-azijn

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° en breng 100ml water aan de kook.

2. Overgiet de couscous met het hete water. Roer goed door elkaar en laat wellen.

3. Snijd de courgettes overlangs in twee en verwijder de zachte kern met een lepel. Strooi peper en zout over de uitgeholde courgettes. Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en leg de courgettes in een ovenschaal schaal.

4. Hak de zachte kern van de courgettes grof en vermeng dit met de Tartin’O en de gewelde couscous. Proef en kruid indien nodig bij.

5. Verdeel de vulling over de vier courgettehelften. Heb je vulling over? Dit hangt af van hoe groot je courgettes zijn. Gebruik de overige vulling dan gerust om andere groenten op te vullen.

6. Meng de panko in een kommetje met de specerijen en een eetlepel olijfolie. Verdeel over de Tartin’O-vulling.

7. Bak de courgettes 40 min in de oven, of tot wanneer de courgette gaar is en de panko goudbruin.

8. Maak ondertussen een eenvoudig slaatje met rucola, kerstomaten, komkommerlinten en de geroosterde pitten. Sprenkel er balsamico en olijfolie overheen en werk af met peper en zout.

9. Serveer de warme courgettebootjes met het slaatje.

Idee: varieer de vulling van de courgettes met één of meerdere van volgende ingrediënten:

- Olijven

- Pijnboompitten

- Basilicum

- Zongedroogde tomaten

- (Vegan) Fetakaas

- (Vegan) Parmezaanse kaas

Of smeer de Tartin'O gewoon lekker op je boterham ;)

Broodje Tartin'O

197 weergaven
bottom of page