top of page
  • Stefanie

Vegan Mexican Tortilla's


Experimenteren met plantaardige gerechten is een van mijn favoriete keukenmomenten: je leert creatief zijn, je ontdekt nieuwe smaken én je kiest zo voor een healthy body & mind 🌿

Deze Mexicaanse tortilla wraps zijn gevuld met the usual suspects: rode bonen, mais, avocado, koriander, greens & spicy chili's. De vegan zure room en De Hobbit Rode Bonen Chili saus maken hier echt een kleurrijke smaakbom van. You won't miss the meat! Dit is één van de gerechten die ik creëerde voor De Hobbit, met twaalf van hun vegan spreads.

Stay tuned, want de komende weken deel ik nog een aantal heerlijke recepten & mouthwatering pictures!

Vegan Mexicaanse Tortilla Rode Bonen Chili

What do we need? Voor 4 kleine tortilla’s

4 kleine tortilla wraps

50 gr rucola of ander bladgroen

Een blik rode bonen, gespoeld en uitgelekt

1 avocado

Een klein blikje mais

1 kleine rode ui, in fijne ringen

Optioneel: een rode chilipeper, fijn gesneden

1 pakje Hobbit Rode Bonen Chili Broodbeleg

Verse koriander

1 limoen

Voor de zure room

100 ml. plantaardige, ongezoete yoghurt

Limoensap of citroensap, hoeveelheid naar smaak

Peper en zout

How do we do it?

  1. Maak eerst de zure room: meng de plantaardige, ongesuikerde yoghurt met limoen/citroensap, peper en zout.

  2. Bak de tortilla’s kort aan in een pan, tot wanneer ze goudbruine patronen krijgen, maar wel nog zacht zijn.

  3. Vul elke tortilla met een handvol rucola en bedek deze met een drietal eetlepels rode bonen.

  4. Snijd de avocado in plakjes, en verdeel deze over de tortilla’s. Voeg een lepel mais toe, wat rode ui en (optioneel) wat fijngesneden rode chili.

  5. Werk af met de Hobbit Rode Bonen Chili dip, vegan zure room, limoensap en koriander.

328 weergaven
bottom of page