©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

Vegan Pasta Pesto met Hempfu

October 16, 2017

De Hobbit, de Belgische producent van kwalitatieve, biologische en veganistische voeding, vroeg mij om een vegan receptenbundel samen te stellen, mét bijhorende foto's. Ik ging aan de slag met tempeh, seitan, lupeh, tofu en hempfu, en creëerde voor elk product twee recepten. Hierbij wou ik de gerechten lekker toegankelijk maken voor de newbies op vlak van vegan food. Sustainable food kan dus echt wel gemakkelijk zijn! 

 

Dit boekje, dat tien gemakkelijke en gezonde recepten bevat, vind je vanaf nu in de natuurvoedingswinkels en biowinkels. Op de website van de Hobbit vind je ook alle gerechten en foto's! Maar uiteraard deel ik hier graag mijn favorieten :)

 

 

 

And what better way to start than with a good old pasta pesto! Mét een vegan twist. What's the twist? In de pesto gebruik ik spinazie, voor extra vitamines, edelgist voor de cheesy flavor én hempfu voor de structuur! Hemp-what, zeg je? 

 

Hempfu is een vleesvervanger op basis van hennepzaad. Het heeft een korrelige textuur, wat ideaal is voor in deze pesto. Door de hempfu heb je namelijk geen noten of pitten nodig voor wat structuur. Hou de crunchy nuts dus lekker als garnering, voor extra bite!

 

 

 

What do we need? Voor 4 personen

 

400gr (glutenvrije) pasta naar keuze

50 gr rucola

een handvol noten en/of pitten (75 gr)

200 gr artisjok in bokaal

 

Voor de pesto:

½ pak hempfu (100gr)

150 ml olijfolie van goede kwaliteit, met een zachte smaak

80 gr verse spinazie

een teentje look

1 eetlepel edelgist (geeft een cheesy flavor)

30gr basilicum

sap van 1 citroen (ongeveer twee eetlepels), of meer naar smaak

peper en zeezout

 

How do we do it?

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water zodat de pasta niet kleeft.

  2. Maak de pesto door alle ingrediënten te mixen met een blender of staafmixer.

  3. Kruid bij met citroensap, peper en zout, naar smaak

  4. Hak de noten en/of pitten grof en bak ze even aan in een antikleefpan, zodat je een geroosterde smaak krijgt.

  5. Snijd de artisjokken in stukjes.

  6. Meng de pasta met de pesto en de artisjok.

  7. Serveer met de rucola en de gehakte noten of pitten. 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon