top of page

Lightroom  Cursus voor Food Fotografie

Wat denk je als je naar jouw food foto's kijkt? Ben je enthousiast en trots, of denk je eerder: nice try, but no? 

Ik herken dat gevoel enorm. Enkele jaren geleden bewerkte ik mijn foto's amper. Op mijn smartphone gooide ik er een Instagram filtertje overheen, of ik speelde enkel met de belichting, het contrast en de verzadiging. De foto's werden nooit helemaal zoals ik ze wou, wat erg frustrerend was. Ik spendeerde uren in de keuken, maakte foto's uit alle hoeken en veranderde 10 keer van compositie. Maar foto's bewerken? Daar liep ik helemaal op vast. Heb jij dat ook? 

Ik leer jou tijdens dit Lightroom traject in 3 maanden tijd alles wat je moet weten over fotobewerking in Lightroom Classic. Zo kan je eindelijk met zelfvertrouwen je foto's bewerken, en die prachtige en krachtige food foto's delen met de wereld.

Wat kan je verwachten tijdens het traject? 

- Elke week één of meerdere nieuwe video-tutorials. Zo leer je stap voor stap de bewerkingen op te bouwen en in te oefenen. Deze bekijk je wanneer jij wil. Je hebt jarenlang toegang tot de video's in de cursus.

- Huiswerk en oefeningen! Al doende leer je het meest. Niet enkel de video's binge-watchen, maar vooral zélf aan de slag gaan.

- Feedback op bewerkte foto's in de maandelijkse online groepssessies: ik bespreek de edits van je foto's (minstens één foto per sessie per persoon) zodat je leert wat je goed deed, waar je nét iets te ver ging of waar je juist wat intenser mocht editen. Zo leer je van iemand die heel wat ervaring heeft (meer dan 10.000 bewerkte foto's op mijn teller!).  

- Een antwoord op al jouw vragen! Zowel op het leerplatform als tijdens de online sessies kan je me al jouw vragen stellen, tot 3 maand na de start van het traject.

Het eerste traject is gestart op 15 september. Doe je graag nog mee, of wil je op de wachtlijst voor het volgende traject? Stuur me een mailtje via de knop hieronder.

Edit Food Foto.png
Edit Food Foto 2.png

Is deze cursus iets voor jou?

- Weet je niet hoe je je foto's kan bewerken tot krachtige, overtuigende beelden?

- Weet je niet of je te ver gaat in je bewerkingen, of niet ver genoeg? 

- Mis je zelfvertrouwen tijdens het bewerken? 

- Heb je al tientallen filmpjes bekeken op YouTube, maar zie je door de bomen het bos niet meer? 

- Durf je sommige foto's niet te delen omdat je ze niet goed kan bewerken? 

- Denk je telkens "Neen, dat is het niet" als je je bewerkte foto's bekijkt? 

- Ben je niet trots op je foto's? 

- "Doe je maar iets" zonder te weten hoe het beter kan?

In 10 modules leer ik jou stap voor stap hoe je jouw food foto's kan bewerken. We beginnen met de basis, en werken week per week verder zodat je ook de "advanced" bewerkingen gemakkelijk onder de knie krijgt. Want eerlijk is eerlijk: Lightroom Classic is niet moeilijk om te leren! Je hebt gewoon iemand nodig die het jou duidelijk (en in mensentaal) uitlegt en die jou feedback geeft op jouw bewerkingen. 

Feedback? Jawel! 

Deze uitgebreide e-course bestaat niet enkel uit verschillende video-tutorials, een uitgebreide digitale cursusbundel met oefeningen en heel wat bonusmateriaal, maar ook uit een aantal (online) feedback sessies in groep.

Opgelet! Feedback en een antwoord op je vragen krijg je tot drie maand na de start van het traject. Daarna kan je indien gewenst extra 1-op-1 sessies of groepssessies bijboeken (meer informatie hierover gedurende het traject). 

Schermafbeelding 2022-08-02 om 09.50.55.png

Wat leer je in deze cursus?

 

- Hoe je krachtige foto's maakt die meer klanten, fans of volgers aantrekken.

- Hoe je met zelfvertrouwen een foto bewerkt, van A tot Z

- Hoe je kleine foutjes in je gerecht kan oplossen in Lightroom Classic, zoals een gemorste druppel, een gelig blaadje sla, een scheur in je pannenkoek of een gaatje in je mooie taart

- Hoe je lensvervormingen, een scheve horizon en andere grote problemen met één muisklik verwijdert.

- Hoe je op tientallen verschillende manieren kan spelen met belichting, contrast en kleur zodat jouw gerechten letterlijk shinen.

- Hoe je een uniforme stijl kan creëren, zodat jouw foto's duidelijk JOU uitstralen.

- Hoe je zélf pre-sets maakt in plaats van te moeten vertrouwen op andermans pre-sets.

Schermafbeelding 2022-08-02 om 09.48.16.png
Schermafbeelding 2022-08-02 om 12.55.11.png

FAQ​'s

 

Q: Heb ik ervaring met Lightroom Classic nodig?

A: Je hebt géén voorkennis over nabewerking of over Lightroom Classic nodig. Ik leer je alles, van de eerste basisstappen tot de meer advanced technieken!

Q: Welke versie van Lightroom heb ik nodig? 

A: In deze cursus gebruik ik Lightroom Classic, deze is veel uitgebreider dan de "basis" Lightroom. Ik raad je aan om het Fotografielidmaatschap (20GB) te nemen, deze kost slechts 12,09 euro per maand. Dat is de prijs van 1 koffietje per week (en dan bedoel ik geen latte of cappuccino met sojamelk, die zijn duurder 😉). Valt goed mee, toch?

Q: Voor wie is deze cursus?

A: Deze cursus is perfect voor wie graag foto's maakt van eten en deze wilt delen met de wereld. Gewoon als hobby, of professioneel. Ook voor food bloggers, diëtistes die graag recepten delen met hun klanten, horecamedewerkers, cateraars, food merken en culinaire journalisten

Q: Waarom een traject van 3 maand en niet langer?

A: Laten we eerlijk zijn: hoe vaak heb jij al een online cursus gekocht, om die na enkele dagen of weken al te laten liggen? Druk druk druk, je weet wel. Voor cursussen die beperkt zijn in de tijd, ga je wél tijd vrijmaken in je agenda. Daarom kies ik ervoor om de feedbackmomenten en de vragen beperkt in de tijd te houden, zodat je er écht mee aan de slag gaat. Dat is ook de reden waarom ik de video's week per week lanceer, zodat je niet alles op één weekend kan bekijken (noem het gerust binge-watchen ;)), en nooit de tijd neemt om de oefeningen te maken. 

Maar wees gerust: de video's zelf zullen wel online blijven staan, ook nadat het traject afgelopen is. Je kan ze dus altijd opnieuw bekijken!

Q: Wanneer gaan de live Q&A- en feedback sessies door?

A: De data worden in samenspraak met de deelnemers vastgelegd. Vinden we niet één datum waarop iedereen kan? Dan plan ik een tweede sessie. Deze sessies worden opgenomen en zijn achteraf te (her)bekijken. Je krijgt dus sowieso de feedback op jouw foto('s) te horen, en ook mijn antwoorden op alle vragen kan je achteraf nog bekijken. 

Q: Ik maak foto's van familie, natuur, interieur, minder van eten. Is de cursus dan ook iets voor mij? 

A: Ja en nee. Lightroom Classic kan je gebruiken voor verschillende onderwerpen. De technieken die ik je leer kan je dus perfect toepassen op familiefoto's, vakantiefoto's, e.a. De voorbeelden in de cursus zijn wel (bijna) allemaal food related (je zal dus veel naar eten kijken 😉). Ook voer je bepaalde bewerkingen anders uit bij food dan bij bvb. portretten: bij een gerecht wil je graag alle details, elk korreltje zout of druppeltje olie zien, terwijl je bij een portret de rimpels en andere oneffenheden juist niét wil benadrukken, en ook liever geen blinkend voorhoofd ziet. Ik zal dit doorheen de cursus af en toe benoemen, maar de nadruk ligt wel op het bewerken van food foto's. 

Q: Ga ik dat wel kunnen? Ik ken niets van technologie en computers. 

A: Je hoeft echt geen computer-wizard zijn om met Lightroom Classic te leren werken. Als ik het kan, kan jij het ook! Ik leg je alles in eenvoudige mensentaal uit, duidelijk en gestructureerd. Je kan de video's bovendien jarenlang herbekijken én gedurende 3 maand al je vragen stellen indien iets toch niet duidelijk is!

Q: Ik gebruik geen camera maar een smartphone, kan ik de cursus ook volgen?

A: In de cursus gebruik ik de computerversie van Lightroom Classic: hier kan je méér, en het is gebruiksvriendelijker. Je kan wel de foto's die je met je smartphone maakt overzetten op je computer, zodat je die daar kan bewerken. In de cursus leg ik uit waar je dan het best op let qua kwaliteit van je foto's. 

Lightroom Mobile (op de smartphone dus) zal aan bod komen in een bonusmodule. 

Q: Ik kan pas binnen enkele weken/maanden aan de cursus beginnen (door vakantie, werk, kinderen,..), is dat een probleem? 

A: Dit traject start op 15 september 2022. De video's komen week per week online en blijven online, zodat je ze ook later kan bekijken. De feedback daarentegen, die is wel tijdsgebonden (tot 3 maand na de start). Wil je graag gebruik maken van deze live feedbackmomenten? Wacht dan enkele maanden tot wanneer een nieuw traject opstart. Vind je het niet erg om de feedback over te slaan, of enkel te leren van de feedback die anderen krijgen? Dan kan je je nu wel al inschrijven! De video's van de feedbackmomenten zullen ook online komen, zodat je die nadien kan bekijken en kan leren van anderen. 

Hi, ik ben Stefanie! 

I'll be your teacher :) 

Ik ben ongelooflijk enthousiast om jou tijdens dit traject te ontmoeten, jou nieuwe skills te leren en jou te zien groeien in je food fotografie avontuur!

 

Ik deel met jou al mijn kennis, jarenlange ervaring en vooral mijn enthousiasme over food fotografie en nabewerking in Lightroom.

Heb je een vraag over dit traject? Stuur me dan gerust een mailtje! Check daarna regelmatig je spam, want mijn mailtjes durven daar wel eens te belanden. 

Graag tot binnenkort, in de Lightroom E-course!

bottom of page