top of page

Mealprep Masterclass

De online kookcursus van FoodLove Academy over Easy & Healthy Food Prepping

Food Love_c_The Fresh Light_307.jpg

We hebben het allemaal ongelooflijk druk. Toch willen we graag gezond eten, zowel thuis als op het werk. Maar hoe combineer je dat? Door slim vooruit te lopen op de drukke werkweek!

Heb je al eens van mealpreppen gehoord? Misschien doe je het al, bewust of onbewust! Je maakt een extra grote portie saus om in te vriezen, in het weekend zet je het ontbijt voor maandagochtend klaar, en ook voor de kids maak je hun vieruurtje in grotere hoeveelheden op voorhand. Je kan zelfs een stapje verder gaan, en je weekmenu zo opstellen dat je heel wat foodprepping reeds op voorhand kan doen, op momenten waarop je meer tijd & rust hebt. 

Sounds like a good plan?

 

Wil jij:


- Gezonder & gevarieerder eten?

- Op rustige momenten een voorsprong nemen op je drukke week? 

- 's Avonds na je werk niet snel eten bestellen of afhalen

- Tijd & geld besparen door slimmer te koken?

- Genieten van meer dan 60 heerlijke FoodLove recepten

- Een oplossing voor jouw keukenstress

Dan is deze Mealprep Masterclass exact wat je zoekt! 

 

In deze online kookcursus leer ik je alles over mealpreppen, mealplannen en freezer friendly food en krijg je naast bewaartips & -tricks ook heel wat gezonde mealprep recepten!  

 

Aan de hand van verschillende video-hoofdstukken boordevol uitleg en praktische tips, denk- en invuloefeningen en heel wat heerlijke recepten, leer je een Mealprep Hero te worden. 

Je kan deze Mealprep Masterclass nu kopen voor 79 euro

 

Alle video's en recepten blijven permanent online staan. Je kijkt dus gewoon lekker waar & wanneer je wil! 

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven! 

Haal ik dat er wel uit?

Ik hoor je al denken..

Stefanie, haal ik die investering er wel weer uit? 

 

Bedenk eens hoe vaak je 

- tijd verliest omdat je overdag nadenkt over wat je 's avonds weer zal maken

- je koelkast opent en ontdekt dat die helemaal leeg is

- snel nog naar de winkel loopt na een drukke werkdag, waardoor jouw hele avond opgejaagd begint

- in de supermarkt een bereide maaltijd koopt die niet echt lekker is en eigenlijk veel te duur is voor wat je krijgt

- met veel honger take-away bestelt en je door je knorrende maag laat verleiden door ongezonde opties

 

Geef toe: Dat gebeurt vaker dan dat je zou willen, toch?

 

Als je eten afhaalt of bestelt, zit je gemakkelijk aan 25 of 30 euro voor 2 personen. Doe je dat wekelijks, dan zit je per maand al aan meer dan 100 euro take-away! 😮 En dan heb ik het nog niet eens gehad over je snacks uit de snoepautomaat en saaie lunches en broodjes on-the-go.

Beeld je eens in wat je allemaal kan doen met het geld dat je uitspaart door te mealpreppen. Op weekend gaan? Jezelf trakteren op een verwenmoment? Klinkt goed, hé! En al die vrijgekomen tijd? Die kan je besteden aan wat écht telt. 

FoodLove Mealprep _c_The Fresh Light_375.jpg
Food Love_c_The Fresh Light_364.jpg

Mealprep Masterclass Content 

Hoofdstuk 1: Mealprepping

 

In het eerste hoofdstuk leer je alles over mealprepping. Ik vertel je op welke manieren je kan mealpreppen: van ingrediënten food preppen tot volledige mealprep combinaties koken. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mealprep methodes? 

 

Hoe maak je van je koelkast een salad bowl buffet

 

Je leert bovendien je eigen mealprep behoeften en huidige mealprep gewoontes in kaart te brengen, zodat je beter weet welke soort mealprep bij je past. 

 

 

Hoofdstuk 2: Mealplanning

 

In het tweede hoofdstuk leer je je eigen ideale weekmenu (=mealplan) op te stellen, rekening houdend met je gezinssituatie, hobby’s en verplichtingen. 

 

Je leert ook hoe je de ideale mealprep combinaties samenstelt, zodat je door 1 keer te koken meerdere dagen kan eten. Je krijgt bovendien de nodige tips om zero-waste te mealpreppen, zodat er in je koelkast geen halve groenten, restjes kaas of verdwaalde noodles achterblijven! 

 

Hoofdstuk 3: Food Safety & Freezer-Friendly food

 

De belangrijkste vraag bij mealpreppen is vaak: is dat wel veilig, om je mealprep gerechten pas na enkele dagen op te eten?

 

In dit hoofdstuk leg ik je alles uit over de beste bewaartechnieken, hoe lang je je eten optimaal kan bewaren en welke gerechten perfect in te vriezen zijn. Want ja hoor, niet enkel spaghettisaus kan je invriezen: ook groentewafels, bananenpannenkoeken, zoete ontbijtjes, curry’s, ovenschotels en dipsausjes kan je perfect bewaren in de diepvries!

 

 

Hoofdstuk 4: Sweet Treats on-the-go! 

 

Het laatste hoofdstuk focust 100% op zoete gerechtjes, die je zowel als ontbijt als als snack kan opeten. De meeste hiervan zijn bovendien perfect enkele maanden in te vriezen, zodat je altijd een gezond ontbijt of tussendoortje in huis hebt en kan meenemen naar het werk. 

 

Ik geef bovendien heel wat uitleg over de belangrijkste ingrediënten die ik in huis heb om bijna alle zoete recepten te kunnen maken! 

 

 

BONUS hoofdstuk: Tray bakes en eenpansgerechten

Ik ben een héél grote fan van mealpreppen zonder een overdaad aan afwas. Tray bakes en eenpansgerechten zijn dan ook de perfecte oplossing! In dit bonushoofdstuk vind je meer dan 10 gloednieuwe recepten. 

BONUS hoofdstuk: Vegan broodbeleg & spreads

Soms heb je gewoon zin in een gemakkelijke boterham, rijkelijk besmeerde toast of gevulde bagel met je favoriete broodbeleg. Omdat broodbeleg uit de winkel vaak een tikkeltje minder gezond is, heb ik heerlijke alternatieven gemaakt, boordevol groenten én helemaal vegan zelfs. Bovendien zijn de meeste perfect in te vriezen, zodat je altijd een voorraadvan je favoriete broodbeleg in huis hebt. Denk aan vegan eiersla, préparé, tonijnsla, artisjokkenspread, en zoveel meer!

Midden-Oosterse Tray bake sheet pan bakp

WHAT'S ON THE MENU?

De Mealprep Masterclass bestaat uit vier uitgebreide hoofdstukken, twee bonushoofdstukken én een webinar waarin ik heel wat mealprep vragen beantwoord. Op het leerplatform vind je video-tutorials, een heleboel recepten en de nodige oefeningen of uitdagingen. In de video-lessen geef ik heel wat uitleg over mealpreppen en over een deel van de recepten. Het zijn echter geen kookfilmpjes, that's for another FoodLove Chapter ;) 

 

De (meer dan 60!) recepten zijn heerlijk, gezond en vegetarisch of vegan. De meeste recepten zijn exclusief ontwikkeld voor de Mealprep Workshops en deze Mealprep Masterclass. Zoals altijd zijn het kleurrijke en creatieve recepten boordevol invloeden uit de wereldkeuken. 

tomato mealprep - group-03488.jpg
mealprep combo - chili - groep-03096.jpg
mealprep combo bloemkool - groep-03006.j

Wat denk je alvast van:

- Courgette-cannelloni's met een romige vulling en heerlijke linzen-bolognese

- De lekkerste freezable sweet treats zoals bliss balls, homemade Twix, peanut butter cups,..

- Midden-Oosterse Tray Bake met falafel, geroosterde groenten en tahin dressing

- Tomato Tornado: We mealpreppen een vegan bolognesesaus, die we vervolgens in verschillende quick & easy gerechten gebruiken.

- Cauliflower goreng, een healthy versie van de Indonesische nasi goreng

- Krokante veggieballetjes van aubergine en quinoa, die je perfect kan invriezen.

- Een veggiegehakt waarmee we meatlessballs en een vegetarisch meatloaf met homemade BBQ saus maken

- Scandinavische Tray Bake met krieltjes, radijsjes, erwten en een dille-mosterdsausje

- Romige Gnocchi met courgette en veggie kipstukjes

- Roasted Veggies Rumble: We mealpreppen een grote schaal geroosterde groenten die we op 3 manieren verwerken in 3 verschillende gerechten: een quinoapizza met paprikatapenade, een Aziatische curry en een kleurrijke salad bowl.
- Een heerlijke ontbijtcake die freezer-friendly is: zo kan je ze met een slaperig hoofd gewoon uit de diepvries nemen en op de trein of in de auto opeten. Lifesaver!

- Crunchy pangranola waarmee we rocky roads en granola bars maken

- Loaded sweet potatoes, the Mexican way

- Pulled Jackfruit, als vegan alternatief van pulled pork, gebruikt in twee verschillende gerechten.

- Appelpannenkoekjes met kaneel

- Quinoaburgertjes met courgette

- Griekse Traybake met orzo, pittige feta, olijven en kerstomaten

- Pesto Gnocchi Traybake met zoete puntpaprika, courgette, mozzarella en pijnboompitten

- Vegan tonijnsla, eiersla, préparé, artisjokkenspread, kipcurry,.. de meeste zelfs freezer-friendly!

 

And so much more! 

ARE YOU IN? 

Je kan deze Mealprep Masterclass nu kopen voor 79 euro! Alle video's en recepten blijven permanent online staan. Je kijkt dus gewoon lekker waar & wanneer je wil! 

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven! 

FAQ about the Mealprep Masterclass​

Hieronder vind je de vaakst gestelde vragen over de Mealprep Masterclass. Vind je toch niet wat je zoekt en wil je graag een antwoord op je vraag? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in, of stuur me een berichtje via Instagram of mail!

Wanneer vinden de sessies plaats? 

 

De volledige cursus staat permanent online. Je kijkt dus waar & wanneer je wil! 

 

Zijn het nieuwe recepten? 

 

Ik ontwikkelde exclusief voor deze Mealprep Masterclass heel wat nieuwe recepten en mealprep combinaties. Er zitten ook een (klein) aantal recepten uit mijn boek of blog in, als extra bonus. 

 

Zijn het live sessies? Ik vind dat moeilijk te combineren met kids, werk en hobby’s. 

 

Don’t worry, it’s not live! De masterclass bestaat uit pre-recorded video’s en recepten die je zo vaak als je wil kan herbekijken of herlezen, op je eigen tempo!

 

Hebben we later nog toegang tot de recepten? 

 

De recepten kan je downloaden, op je computer opslaan en afprinten. Zo kan je je eigen Mealprep Masterclass receptenbundel maken! 

 

Geef je enkel uitleg over mealpreppen? 

 

Het grootste deel van de e-course gaat natuurlijk over mealpreppen, maar ook mealplannen en freezer-friendly food komen aan bod. Ik geef bovendien heel wat bewaartips & -tricks en uitgebreide uitleg over mijn favoriete ingrediënten om sweet treats on-the-go te maken. 

 

Zij die mij kennen van workshops wetend at ik graag véél uitleg geef ;) Elk hoofdstuk begint dus met een uitgebreid uitleg, gevolgd door heel wat recepten. Bij een groot deel van de recepten krijg je bovendien nog een extra videootje met uitleg (maar géén kookvideo in de klassieke betekenis). 

 

Zijn het kookvideo’s à la Jeroen Meus? 

 

Neen, dat niet ;) Net zoals bij mijn offline workshops begin ik de sessie met heel wat uitleg, waarna jullie zelf aan de slag gaan met de recepten. Alle recepten bevatten heel wat extra tips en uitgebreide instructies, zodat je met meer zelfvertrouwen aan de slag kan in de keuken. Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Dan kan je je vraag stellen in de comments! 

 

Is het ook interessant voor niet-mealpreppers (die niet al hun maaltijden in één keer willen maken)?

 

Natuurlijk! Mealpreppen is een brede noemer, want ook een freezer-friendly ovenschotel of een voorraadje courgettepannenkoeken maken vallen ook onder mealpreppen :)  Je vindt in deze e-course ook gewoon heel veel lekkere recepten, tips over de bereiding en uitleg bij nieuwe ingrediënten. Heel wat gezonde inspiratie dus!

 

Is het ook interessant als je glutenvrij, plantaardig of keto eet? 

 

- De meeste recepten zijn glutenvrij of kan je gemakkelijk glutenvrij maken. 

- Ook zijn alle recepten vegetarisch, een groot deel zelfs vegan. Ik geef zo vaak mogelijk alternatieven om eieren en kaas te vervangen. 

- De recepten zijn niet keto-proof. Ze bevatten namelijk koolhydraten zoals (zoete) aardappel, havermout, ahornsiroop, banaan,..

Heb je een vraag over de Mealprep Masterclass?
Vul hieronder je gegevens in, en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk! Check zeker je spam, zodat je geen mailtje mist.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page