©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

FoodLove Blog

October 29, 2019

Binnen enkele dagen schiet TryVegan weer uit de startblokken: een halfjaarlijkse campagne van EVA en BeVegan die je stimuleert om 4 weken lang plantaardig te eten.

Doe je (weer) mee? Dan krijg je heel wat vegan inspiratie in je mailbox én kan je deelnemen aan de vele activiteiten, workshops, lezingen en inspiratiesessies. Want hoe kan je nu eigenlijk een voedzaam plantaardig weekmenu opstellen, wanneer je gewend bent om eieren, kaas, vis of vlees op tafel t...

October 17, 2019

Sinds 2017 organiseert FoodLove inspirerende en hands-on foodstyling en fotografie workshops. Deze intense groepsworkshops worden vanaf 2020 aangevuld met privé coachings, voor iedereen die graag mijn volle aandacht heeft en op kortere tijd nog meer vooruitgang wil boeken.

Tijdens een privé coaching kunnen we de inhoud volledig afstemmen op jouw niveau, jouw wensen en jouw struggles. Ik zal je persoonlijk begeleiden, heel wat feedback geven en samen me...

September 16, 2019

Nu de herfst zo goed als officieel begonnen is, wordt het tijd om afscheid te nemen van zomerse gewoontes: slapen met de ramen open, je dagen op afgetrapte slippers doorbrengen en elke dag wel een goed excuus vinden om de barbecue aan te steken. The boyfriend loves to grill meat, en het is onbegonnen werk om zijn enthousiasme over slow cooked ribs, chicken on a can of de perfect gegrilde steak te temperen. Ik liet me uiteraard niet kennen, claimde regelmati...

July 4, 2019

Exact één maand geleden kreeg ik voor het eerst mijn kookboek in handen: Ready, Set, Go! Je slimme voorsprong op een gezonde week. Een boek waar ik maandenlang aan gezwoegd heb, tot wanneer het perfect was. Een project waar ik al mijn liefde voor eten, voor fotografie en voor jullie in gecombineerd heb.

Ready, Set, Go! is een boek voor drukke mensen die toch gezond willen eten.

Elk hoofdstuk geeft een andere oplossing om vooruit te lopen op de dru...

July 2, 2019

Je hebt het zeker al gemerkt: FoodLove & Gust are a great team! Evi De Cock, leading lady van Gust, is nu eenmaal een prachtmens, een inspirerend ondernemer en een lieve vriendin, waarmee ik maar al te graag nieuwe collaborations uitdenk. 

Vier jaar geleden organiseerde ik voor het eerst heel wat workshops bij Gust, één van mijn favoriete ontbijt & lunch spots in Gent. Ook kwamen er een aantal FoodLove gerechten op de Gust menukaart en werkten we samen voor...

January 16, 2019

We worden overstelpt met prachtige foto's in tijdschriften, boeken en online. Je eigen foto's lijken dan maar verlegen muurbloempjes naast die stralende, sfeervolle en indrukwekkende beelden. Maar wist je dat elke foto sterk bewerkt wordt in Lightroom of gelijkaardige software? 

   

Wil jij graag weten hoe je ook jouw foto's kan omtoveren tot magazinewaardige creaties? Maak je leuke foto's, maar missen ze nog die extra punch? Wil je m.a.w. eindelijk...

August 14, 2018

Wanneer je vaker plantaardig wilt eten, dan is het soms moeilijk om een lekker alternatief voor kaas te vinden. Maar wist je dat je zelf vegan feta kan maken? Deze cheesy crumble op basis van tofu, citroen en edelgist is in no-time klaar, en geeft elk gerecht die fris-zure toets die je zoekt! 

Dit heerlijk slaatje op basis van parelcouscous is het perfecte zomerse gerecht: minimal effort, lots of flavors. Ik ontwikkelde het voor De Hobbit, een...

June 8, 2018

Tijdens deze hands-on en intensieve foodstyling en fotografie workshop leer je àlles om die perfecte food foto te maken. Belichting, compositie, kleuren & lijnen, je leert het allemaal!

May 25, 2018

Experimenteren met plantaardige gerechten is een van mijn favoriete keukenmomenten: je leert creatief zijn, je ontdekt nieuwe smaken én je kiest zo voor een healthy body & mind 🌿 

Deze Mexicaanse tortilla wraps zijn gevuld met the usual suspects: rode bonen, mais, avocado, koriander, greens & spicy chili's. De vegan zure room en De Hobbit Rode Bonen Chili saus maken hier echt een kleurrijke smaakbom van. You won't miss the meat! Dit is één va...

March 16, 2018

Enkele weken geleden vroeg de Startersfabriek naar mijn verhaal. Waarom heb ik FoodLove opgericht? Wat zijn mijn struggles en wat heb ik de afgelopen drie jaar geleerd? Want jawel, FoodLove is meer dan een foodblog of hobby. Het is een goed draaiende zaak die me ongelooflijk veel leuke projecten, inspirerende samenwerkingen, voldoening en geluk oplevert. En een gezonde dosis stress, korte nachten en onregelmatige weekends, dat natuurlijk ook....

Please reload

Recent Posts
Please reload

Categories
Please reload

Tags