top of page
  • Stefanie

Take your summer BBQ inside!


Nu de herfst zo goed als officieel begonnen is, wordt het tijd om afscheid te nemen van zomerse gewoontes: slapen met de ramen open, je dagen op afgetrapte slippers doorbrengen en elke dag wel een goed excuus vinden om de barbecue aan te steken. The boyfriend loves to grill meat, en het is onbegonnen werk om zijn enthousiasme over slow cooked ribs, chicken on a can of de perfect gegrilde steak te temperen. Ik liet me uiteraard niet kennen, claimde regelmatig mijn plek aan de BBQ en creëerde de lekkerste gegrilde groentesalades en zomerse desserts.

Een van mijn favorieten is de ooh zo gemakkelijke gegrilde ananas met kaneel. Easy peasy, zeker als je ze gewoon ongeschild in kwartjes snijdt. Maak er een "pina colada meets mojito"-dessertje van, door de gegrilde ananas af te werken met munt, limoenzeste en kokosschilfers, en ze --uit het vuistje uiteraard-- te dippen in kokosyoghurt.

Gegrilde ananas

The good news? Je moet niet wachten op volgende zomer om deze ananas op de BBQ te leggen! Met een good old grillpan lukt het ook perfect op een regenachtige herfstdag. Nu ja, "good old" is relatief.

Heel wat moderne grillpannen (en gewone pannen natuurlijk ook) worden gemaakt met een antikleeflaag van Teflon. En blijkbaar zou dat wel eens giftig kunnen zijn! Bovendien is de productie erg belastend voor het milieu. And we don't want that, right?

Thank god for healthy solutions: de keramische antikleefpannen! Dit zijn niet-giftige, onderhouds- en gebruiksvriendelijke pannen (en ook kookpotten), waarvan de antikleeflaag gemaakt is van natuurlijke materialen zoals zand. Ze bevatten dan ook geen PFOA, PFAS, lood of cadmium (funky termen voor gevaarlijke stofjes).

The better news? Vandaag begint de Make The Switch-campagne van GreenPan, de Belgische producent van keramische pannen. Vandaag is dus de dag waarop je al je toxische Teflon pannen naar het containerpark brengt, en overstapt op de duurzame en gezondere keramische pannen.

And the best news? Ik geef je tijdens deze campagne met véél plezier korting op de Make The Switch pan van GreenPan.

Wat moet je gewoon doen? Surf naar de campagnepagina , zoek de Make The Switch pan en vul de kortingscode stefanie30 in bij je bestelling!

Ben je zoals mij vooral fan van de lichtblauwe Mayflower Collectie (zie foto hieronder), of wil je winterse stoofpotjes maken in de vederlichte Featherweights Collectie (zie foto helemaal onderaan)? Ook daar krijg je korting op tijdens de campagne, respectievelijk 30% en 40%!

That's a lot of good news, right?

De kortingen zijn geldig van 16/09 tem 31/10, en enkel via de campagnepagina en met mijn kortingscode!

Pictures by The Fresh Light

Spices by Mill Mortar


48 weergaven
bottom of page