top of page
  • Stefanie

Comfort food for rainy days

Bijgewerkt op: 16 feb. 2020


Everybody loves summer. Warme dagen, elk weekend keuzestress (rommelmarkten! festivals! terrasjes! barbecues!), flessen rosé en de ontspannende geur van zonnecrème. Is dit ook jouw favoriete seizoen? Of ben je, net zoals ik, one big fan of autumn? Wandelingen in het bos, recepten boordevol pompoen en veel gezelligheid in huis. Elke grijze dag is een goed excuus om thuis te blijven, toch?

Net zoals jou kruip ik dan in de zetel met dikke sokken en een goed boek. Of met vriendinnen, een film en homemade taart. En wees er maar zeker van dat ik op zo'n moment absoluut geen zin heb om de regen te trotseren om inkopen te doen. Lang leve de diepvries! Wat zit er daar standaard in bij mij? Mueslibars, brownies, ingevroren fruit, soep en de ultieme comfort food: kruidige stoofpotjes en romige curry's.

Dit curry recept is mijn favoriet. I just can't get enough! Het is ondertussen een vaste waarde geworden op mijn teambuilding workshops en ook tijdens mijn vorige detox workshop was het een crowdpleaser. Why? Het is super easy om te maken, full of flavour en het heeft dat gemakkelijk--naar-binnen-te-lepelen-uit-een--kom-op-schoot effect. And the extra good news? Het is een echte immunity booster aangezien het boordevol zuiverende look, ontstekingswerende kurkuma en verse gember zit. Wist je dat die gember slijmoplossend is? Ideaal voor bij een verkoudheid dus!

Het recept vind je hieronder. Maak een extra grote hoeveelheid en vries het in kleinere porties in. Let me know if you loved it too!

What do we need?

Voor 6 grote porties

100 gr gember (yes, zoveel!)

4 grote zoete aardappels

6 grote tomaten

Kokosolie

6 tenen look

4 tl currykruiden boordevol kurkuma, zoals Colombo Curry van Mill Mortar

3 cups oranje of gele linzen + 1 à 2 cups water (1 cup is ruwweg 250ml)

een blik van 400ml kokosroom

200 gr spinazie, gespoeld

Zout

Kokosolie

Serveren met rijst of quinoa

How do we do it?

  1. Rasp de gember erg fijn. Hou de taaie, vezelachtige restjes opzij, daar kan je beter thee van maken. Snijd de tomaten en zoete aardappel in blokjes van 1 cm.

  2. Smelt een klontje kokosolie in een grote wokpan of kookpot op middelhoog vuur.

  3. Voeg de look toe (geperst) en de fijngeraspte gember. Bak een paar minuten aan tot wanneer de look goudbruin is en de gember al zijn krachtige eigenschappen afgeeft. Bakt het wat aan? Voeg dan een kleine scheut water toe om alles weer los te maken van de bodem.

  4. Voeg de currykruiden toe en bak even mee zodat alle smaken, geuren en geneeskrachtige eigenschappen vrijkomen. Voeg vervolgens de tomaten in blokjes en een snuif zout toe.

  5. Spoel de linzen grondig onder koud water en voeg toe aan de tomaten. Roer goed om en voeg het water toe.

  6. Laat vijf minuten zachtjes sudderen met deksel en voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes en de helft van de kokosroom toe, of meer als de curry niet romig genoeg zou zijn.

  7. Laat de curry op laag vuur sudderen tot wanneer de zoete aardappel gaar is. Is de curry erg lopend? Haal het deksel dan even van de pot. Te droog? Voeg wat water of kokosroom toe.

  8. Voeg er op het einde de spinazie aan toe, die je eerst in grove stukken knipt of scheurt. Laat de spinazie al roerend slinken.

  9. Proef en kruid bij met currypoeder, kokosroom en zout

Enjoy, the rainy days are coming our way !


638 weergaven
bottom of page