top of page

Haverkoekjes met chocolade en frambozenhart

Deze koekjes zijn niet enkel ongelooflijk mooi om naar te kijken, ze smaken ook echt verrukkelijk. Krokante noten, zoete frambozen en pure chocolade: mijn drie favoriete smaken in één koekje!


Ze zijn ook een leuk (en lekker!) Kerstcadeau om je vrienden, familie of collega's mee te verrassen.


Het recept komt uit "Ready, Set, Go!", mijn kookboek voor iedereen die een druk leven wil combineren met gezond koken. Want ja, je kan elke dag gezond eten zonder elke avond de keuken in te duiken. Mealprepping, Freezer-friendly food, One pot wonders, Quickies in the kitchen en Sweets on the go: dat is nog maar een greep uit de vele hoofdstukken in dit boek.

The best news? Je kan een gesigneerd exemplaar van het kookboek bestellen en cadeau geven aan wie houdt van lekker en gezond eten, zonder uren in de keuken te staan!




Ingrediënten Voor 8 à 10 koekjes


75 gram havermeel + extra

50 gram amandelpoeder

¼ tl bakpoeder

Een snuifje zout

60 ml ahornsiroop, maar je kan ook honing gebruiken

40 ml kokosolie of olijfolie

1 tl vanille-essence

25 gram pure chocolade

30 gram gehakte walnoten

Een paar lepels van je favoriete (frambozen)confituur of (frambozen)coulis


Bereidingswijze (30 min werk + 20 min in de oven)


1. Verwarm de oven voor op 180°. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Meng het havermeel met het amandelpoeder, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de ahornsiroop, olie en vanille toe en meng goed met een houten lepel of spatel.

4. Hak de chocolade en de walnoten grof en meng deze onder het koekjesdeeg.

5. Is je deeg erg kleverig? Voeg dan wat extra havermeel toe tot wanneer je een gemakkelijk samendrukbaar deeg krijgt.

6. Maak 8 à 10 bolletjes van het deeg en druk ze aan op het bakpapier tot schijfjes. Laat een drietal centimeter tussen de koekjes.

7. Maak met je vingers een holte in de koekjes, zodat er plaats is voor een lepeltje confituur of coulis. Duw niet helemaal door, het koekje moet onderaan gesloten zijn.

8. Lepel wat confituur of coulis in de holtes.

9. Bak de koekjes in het midden van de oven tot wanneer ze goudbruin en krokant gebakken zijn. Dit duurt zo’n 18 à 20 minuten. Controleer na 15 minuten of de onderkant niet te donker wordt. Is dat het geval, plaats de bakplaat dan iets hoger.


Tips

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel in de keukenkast of op het aanrecht, zo blijven ze het langst krokant. Je kan ze gemakkelijk een week of langer bewaren.


Vind je geen havermeel? Maak het zelf door havermout fijn te blenden in je foodprocessor of hakmolen.




bottom of page