top of page
  • Stefanie

Who wants Blueberry Banana Pancakes?


Blueberry banana pancakes - foodstyling by FoodLove - Photography by French Beans

Ik hou van de winter. Dikke jassen, wollen sokken en dekentjes in de zetel. Liters gemberthee drinken, wandelingen in de mist en een hele avond lezen met een bord comfort food naast mij. Love. It.

In de winter zoek ik natuurlijk ook graag de warmte op. Niet enkel door die wollige muts en sjaal, een sessie hot yoga en de chauffage op hoogste stand. Ik voel vooral dat ik het meest energie krijg van warme gerechten. Zeker als ontbijt! De zoveelste kom Instagram-worthy granola met fruit kan me absoluut niet bekoren. Geef mij maar een full on English breakfast in het weekend, of deze blueberry banana pancakes.

Geen tijd, zeg je? Make a batch on Sunday and save some for later! Ooh, en ik heb het zelf nog niet geprobeerd (ik eet ze altijd allemaal op, hoeveel het er ook zijn), maar je kan ze zeker ook in de diepvries bewaren. Gewoon een stukje bakpapier tussen de verschillende pannenkoeken leggen, zodat je geen hele stapel in één keer moet ontdooien en opeten. Alhoewel..

Dit recept kreeg op 8 juli een update!

What do we need? Voor 18 à 20 kleine pannenkoeken

4 kleine (over)rijpe bananen voor het deeg (400 gr gepeld)

4 grote eieren

200 gram speltbloem

200 ml rijst- of havermelk of andere melk

een halve theelepel vanille-essence

een snuifje zout en een halve theelepel bakpoeder

een handvol kleine blauwe bessen (hoe kleiner, hoe beter ze blijven zitten)

How do we do it?

1. Voeg alle ingrediënten samen in een blender, en blend tot je een glad geheel krijgt. Geen blender in huis? Gebruik dan een pureestamper om de banaan te pletten in een kom, vooraleer je de overige ingrediënten toevoegt.

2. Verhit een pannenkoekenpan op een laag vuur (ik gebruik stand 3 van 6), en smelt een klontje kokosolie of boter.

3. Maak kleine pannenkoekjes door een beetje deeg in de pan te gieten. Per pan kan je drie kleine pannenkoekjes bakken. Is het deeg erg lopend en wil het niet stollen? Voeg dan wat extra bloem en/of een extra eitje toe.

4. Verdeel na een tiental seconden een aantal blauwe bessen over elke pannenkoek. Duw ze er iets dieper in, zodat ze goed vastzitten.

5. Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant gestold. Zo kan je de pannenkoek gemakkelijk omdraaien zonder de blauwe bessen te verliezen. Is de onderkant bijna verbrand en de bovenkant lopend? Zet je vuur dan iets lager, of gebruik een deksel op de pan. Zo stolt de bovenkant sneller.

6. Bak vervolgens ook de andere kant tot hij goudbruin is. Dit duurt 20 à 30 seconden.

7. Serveer een stapel pannenkoeken met schijfjes banaan, gehakte walnoten en ahornsiroop.

 

Recipe & Foodstyling by FoodLove

Photography by French Beans

Made for Beka Cookware

944 weergaven
bottom of page