top of page
  • Stefanie

Chocolademousse van Avocado en Banaan


Dit is echt hemels.

Noem het chocolademousse of pudding, it's all good. Het smaakt gewoon top. Ooh en het is ongelooflijk gezond. En gemakkelijk. Sounds great, right?

I eat it all day long, want het is gek verslavend. Eet het als ontbijt met wat granola en frambozen, als sweet treat met aardbei en kokos of als late night snack, gewoon met de lepel in de kom. Of maak het jezelf niet te moeilijk. Gewoon met de vinger in de kom.

Maar deze chocolademousse is dus dé ideale snack. Het zit bomvol smaak door de pure cacao, gezonde vetten door de avocado, energy boosting suikers door de banaan en genoeg sweetness door de maple syrup om jouw afternoon cravings te counteren.

En dat is exact wat ik morgen ook ga uitleggen tijdens de Healthy Snacks Workshop bij een digital agency in Gent. Kan je al raden welk innoverend bedrijf zo'n coole teambuildings doet en investeert in de gezondheid van zijn personeel? Het is alleszins een vree wijs bedrijf ;) Heb j'em?

But how do we do it, you ask? Het recept vind je hieronder.

What do we need? Voor 4 porties

- 2 rijpe avocado’s (test voor de zekerheid of ze een lekkere zachte smaak hebben voordat je ze in

de processor gooit. Soms smaken onrijpe of juist overrijpe avocado's een beetje icky (daarmee

bedoel ik: bah, vies!))

- Een rijpe banaan (yes, rijp! niet bruin & overrijp, niet half groen. Gewoon mooi geel & rijp)

- 3 eetlepels havermelk of andere plantaardige melk

- 4 eetlepels puur cacaopoeder (echt puurpuur he, geen Nesquick)

- 3 eetlepels maple syrup

- Een snuifje zout

Voor erbij, als topping: frambozen, blauwe bessen, aardbeien, granola, kokos, gehakte noten,..

How do we do it?

- Gebruik maatlepels om de hoeveelheden juist af te meten. De ene eetlepel is de andere niet.

- Doe alle ingrediënten in een food processor of krachtige blender en mix tot romige mousse.

- Proef en kruid bij met cacaopoeder of maple syrup, bvb. indien jouw avocado's erg groot waren

of indien je gewoon erg veel houdt van zoet.

- Serveer elke portie in een kommetje, versier met rode vruchten, kokosrasp and anything you like.

Hou je van de combinatie van chocolade met appelsien? Voeg dan wat zeste van een biologische en onbespoten appelsien toe in de food processor. You’ll love it!

Laat me zeker iets weten wanneer je het hebt uitgetest! I would love to hear what you guys think.

2.914 weergaven
bottom of page