top of page

3 Inspirerende Recepten met Granola


Eet jij elke ochtend jouw granolabowl met yoghurt en vers fruit? Of heb je een zak granola in de kast staan en ben je op zoek naar nieuwe recepten met deze krokante granen?

Granola ontbijt met vers fruit

Either way, I've got good news for you! Je kan granola in ontelbare gerechten verwerken, sweet or savory. Zo kan je op elk moment van de dag genieten van jouw favoriete crunchy goodness.

Voor het nieuwste Belgische granolamerk Lucie's Granola ontwikkelde ik drie recepten om aan te tonen hoe veelzijdig granola kan zijn. Zeker wanneer je kiest voor een krokante variant met een pure smaak, waar geen smaakstoffen, kruiden of suikers aan toegevoegd worden.

Benieuwd? Read and start mouthwatering, my friend!

1. Avocadotoast met crunchy topping

Een van mijn laatste verslavingen is avocado toast. I eat it for breakfast, lunch and dinner! Heb jij dit al geproefd? It's so easy!

Besmeer een krokante snede zuurdesembrood met avocado en strooi er wat granola, verbrokkelde fetakaas en chilivlokken over. Hou de avocado mooi groen met wat limoensap. Ben je net als ik een zoutebek? Strooi er dan zeker wat grof zeezout overheen.

Waarom kies ik voor zuurdesembrood? De licht zurige smaak van het brood gaat heerlijk samen met de romige smaak van avocado. Bovendien is dit brood lichter verteerbaar dan klassiek tarwebrood en zouden vitaminen en mineralen door de zuurdesem sneller worden opgenomen in het lichaam. Good reasons, right?

Ooh, and don't worry about calories: avocado's bevatten gezonde vetten en die hebben we echt wel nodig! Het geeft je lang een verzadigd gevoel waardoor je niet snel zal grijpen naar sweet treats en andere tussendoortjes.

Avocado Toast with Lucie's Granola

2. Nutty apple-granola cookies

Yes, eindelijk koekjes die én keilekker én keimooi én keigemakkelijk én keigezond zijn. I've got your attention now, haven't I?

Het ultieme koekje is voor velen zowel smeuïg als krokant, en dat is exact wat ik hier gecreëerd heb. Je moet dit koekje wel onmiddellijk opeten, maar ik denk niet dat je dat zo erg vindt? ;)

Looks good, doesn't it? Deze healthy cookies zijn op twee minuten gemaakt.

Snijd een ongeschilde appel in schijfjes van 5mm en verwijder de pitjes. Bestrijk elk schijfje appel met een lepel van jouw favoriete notenpasta. Kies bijvoorbeeld voor de pralinésmaak van hazelnotenpasta of de frangipanesmaak van amandelpasta. Bestrooi elk schijfje met een lepel granola, en versier met wat granaatappelpitjes, pure chocoladedruppels en kokospoeder. Ga je de koekjes niet onmiddellijk opeten? Besprenkel de schijfjes dan eerst met wat citroensap, om verkleuring tegen te gaan en de smaak lekker fris te houden.

3. Vijgensalade met geitenkaas en granola

Kies je voor een pure granola (zonder suiker, chocolade, kaneel,..), dan past deze perfect in slaatjes, ter vervanging van gehakte noten.

Combineer bijvoorbeeld pittige rucola met zoete vijgen en voeg er wat zachte geitenkaas en crunchy granola aan toe. Graag zoet? Honey is your best friend!

Heb jij zelf een favoriet receptje met granola? Laat het mij dan zeker weten, ik ben ongelooflijk benieuwd naar jullie originele creaties :)

Tot later! x

Recepten & foto's door FoodLove

In opdracht van Lucie's Granola

797 weergaven
bottom of page