top of page
  • Stefanie

An Afternoon full of Healthy Hotspots


De leukste koffiebar met vegan taartjes? Een bio-markt waar je health-boosting juices kan kopen? Dé brunchplek in Gent met FoodLove recepten op de menukaart? Check! Deze plekjes, en nog vele anderen, werden vorige week afgevinkt op het to-do lijstje van twaalf healthy foodies tijdens de Healthy Hotspots Walk.

Samen met FoodLove ontdekten ze de leukste zaken in Gent en proefden ze heel wat overheerlijke gerechten en verrassende dranken. Op elke hotspot leerden ze bovendien het gezicht achter de zaak kennen. Deze inspirerende ondernemers vertelden hun food filosofie en gaven tips en tricks om gezonder te leven.

Where did I take them? Gent, de stad die bekend staat voor zijn healthy food en jonge ondernemers, barst van de nieuwe hotspots. Iedere maand opent er wel een leuke plek met een vernieuwend concept. Elke wandeling neemt dan ook een andere route langs een 6-tal niet te missen zaken. Tijdens de wandeling vorige week bezochten we er zelfs zeven: Madam Bakster, BEO Versmarkt & BEO Versbar, Gust, Plus+, Barbiet, Paard van Troje en O'YO. We proefden er heel wat healthy goodness en gingen naar huis met een volle maag en een boekje boordevol healthy tips en adressen.

Mijn altijd-lachende vriendin Laura, a.k.a. Madam Bakster, verwende ons met taart, home-made lemonade en haar ongelooflijk start-up verhaal. Wat begon als een hobby in de keuken als student-ondernemer, draaide uit tot een populair koffiehuis en succesvolle webshop.

And we all got a little bag of crispy popcorn to take home with us! Je legt de lat hoog voor de andere zaken, darling ;)

Madam Bakster by FoodLove

Madam Bakster over haar start-up

Next stop? Let's shop! In de BEO Versmarkt kochten we betaalbare biologische producten. Door te kiezen voor de korte keten vind je dagelijks verse seizoensproducten aan een zachte prijs. De zoete dadelsiroop, krokante noten en reusachtige portobello's wisten meerdere ladies te overtuigen.

Juices & shots in de BEO Versbar

Look at all those juices and shots at BEO Versbar!

In dezelfde Bourdon Arcade charmeerde Stijn van de BEO Versbar ons met zijn food filosofie en big smile. We genoten onder de druivelaar van zijn koudgeperste gembershots en stelden hem tientallen vragen over vegan food, healthy salads, raw food, het effect van gember op je immuniteit en zoveel meer. An inspiring man!

Stijn BEO - Versbar

All the ladies charmed by Stijn

Happy smiling faces - we love ginger shots!

Het is altijd zo fijn om te zien hoe jonge ondernemers samenwerken. Zo ook bij BEO en Barbiet, een ontbijt & lunchplek die haar ingrediënten haalt in de biologische Versmarkt.

Barbiet is een verborgen schat in het Gentse centrum. De creativiteit spat van het menu, en toont een mooi evenwicht tussen uitbundigheid en gezondheid. Maxime en haar vriend kiezen voor groenten, smaakbommen en een overdaad aan kruiden. Ze inspireren zich graag op de Midden-Oosterse keuken, en zetten regelmatig falafels en heerlijke kruidige salades op de kaart. Deze mochten we dan ook proeven tijdens de wandeling. And boy o boy, wat was dat heerlijk!

Maxime in haar Barbiet

Maxime van Barbiet - talking about her love for herbs & spices

Mijn favoriete saladebar in Gent? Dan moet je bij Plus+ zijn! Sofie en Lien creëerden een oase boordevol planten, uitnodigende kussens en prachtig servies. Hier serveren ze biologische slaatjes, gezonde ontbijtbowls, sweets & juices.

We kregen er bovendien deze ongelooflijk leuke Plus+ totebag mee naar huis! Ideaal voor al onze aankopen bij Paard van Troje, dé plek voor de mooiste kookboeken. Céline, het keukenwonder van dit boeken/eethuis, koppelt hier bovendien ook “Cooking the Books” avonden aan. Tijdens deze events kan je genieten van een heerlijk menu uit één van haar favoriete kookboeken, of kan je meedoen met kookworkshops van populaire kookboekauteurs.

Totebag van Plus+ saladebar

Wist je dat FoodLove een aantal healthy dishes op de kaart zette bij Gust, een van de populairste brunchadressen in Gent? Bestel je er een breakfast crumble, shakshuka, mushroom toast of bananenbrood met chocolade? Dan word je verwend met een portie FoodLove. Dit plekje kon dan ook niet ontbreken op de Healthy Hotspot tour! Evi, het stralende gezicht achter Gust, heeft haar hart en ziel in de inrichting en het menu gestoken, en dat voel je. “The secret ingredient is always love”, zegt ze.

FoodLove banana bread bij Gust

Last stop? We laadden ons batterijen opnieuw op met gefermenteerde dips en dranken bij O'YO. De volledige menukaart is “good for your gut”: gefermenteerde voeding en dranken die jouw lichaam en geest in balans brengen. Weet je niet goed wat fermentatie is? Tijdens de Hotspot Tour legt Phaedra dat gelukkig uitgebreid uit. We proefden er de bekende kombucha en kefir en heerlijke hartige dips op basis van homemade yoghurt, boordevol probiotica.

Phaedra & her fermentation philosophy

Kombucha van Cult Brewery bij O'YO

Wil deze zomer ook de nieuwste Healthy Hotspots ontdekken in Gent? Weet jij altijd graag waar je lekker kan eten en welk plekje net dat tikkeltje anders, lekkerder en innovatiever is? Laat je dan zeker inspireren tijdens de volgende FoodLove Healthy Hotspot Walk, op donderdag 6 juli tussen 13u en 17u. Schrijf je hier in!

Big thanks to all my partners, inclusief Moor&Moor, Lokaal, EVA vzw, Amélie + Moi en OHNE voor de goodiebag goodies!

And thanks to Veerle Hallaert for some of the lovely pictures!


bottom of page