top of page

Aardbei-Pindakaas Smoothie

Het is eindelijk zooomer! Heb jij hier ook zo hard naar uitgekeken? Zon, rust in je hoofd, terrasjes doen met vrienden en genieten van heerlijke gerechten boordevol seizoensgroenten en -fruit. Ik hoop dat je kan genieten van een welverdiende vakantie, of het nu dicht bij huis is, of aan de andere kant van de wereld. Genieten, dat moet je doen! Ik bedoel: jij moet just niks! Maar je màg genieten als je wil 😉


Op een warme zomerdag heb ik veel minder zin in mijn "standaard" ontbijtjes of tussendoortjes. Maar elke dag een ijsje eten, dat is misschien ook geen goed idee 🙈 Deze aardbei-pindakaassmoothie is dan de perfecte verkoeling die ik zoek! Verfrissend, maar toch comforting dankzij de pindakaas. En romig, maar ook crunchy door de granolatopping. Best of both worlds dus!


Ik maakte het recept voor Hoogstraten (ja, die van die lekkere aardbeitjes!), en Dorothée van The Fresh Light nam de prachtige foto's.


Je vindt het recept hieronder.


Geniet ervan! Alleja, niets moét he. Maar het mag 😉Ingrediënten voor 1 grote smoothie


2 eetlepels pindakaas

1 eetlepel ahornsiroop

½ theelepel vanille-essence

1 grote banaan (uit de koelkast of diepvries, lekker koud!)

150 gram aardbeien + extra als afwerking (ook deze bij voorkeur gekoeld!)

Scheutje plantaardige melk

Sap van 1/2e citroen

Granola als afwerking


Bereidingswijze (15 min)


- Meng de pindakaas met ahornsiroop en vanille, tot wanneer je een dikke maar lopende saus verkrijgt. Voeg water toe indien nodig.

- Versier je glas met strepen pindasaus en plaats het glas even in de diepvries*.

- Blend de banaan, aardbeien en plantaardige melk tot een dikke smoothie. Voeg citroensap toe naar smaak.

- Giet de smoothie in het glas en werk af met stukjes aardbei en granola.


*dit doe je zodat de pindasaus zich niet onmiddellijk mengt met de smoothie, wanneer je deze in het glas giet. Ook blijft de smoothie dan extra lang koud!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page