Happy 2022!
Ik hoop dat je ongelooflijk hard (of zacht, wat je verkiest) genoten hebt van de eindejaarsperiode, van de mooie momenten met vrienden en familie en vooral van heerlijk eten.
Ik ga (nog) niet al mijn plannen voor 2022 uit de doeken doen, maar wat ik wél kan verklappen is dit: er komen heel wat leuke recepten én receptvideo's die ik samen met Sarah en Casimir van Food Studio maak!
Sarah (de zonnige verschijning links in beeld) en Casi (even zonnig, maar achter de camera) combineren branding, foto & video (HOT TOPIC) met een prachtige locatie voor shoots, workshops en demo's (de Food Studio). Binnenkort lanceren ze een eigen magazine, en hiervoor mocht ik enkele heerlijke recepten uitwerken.
Het eerste receptje dat de spits mag afbijten is een Pornstar Martini, met een prachtig schuimlaagje. In het klassieke recept gebruiken ze hiervoor rauw eiwit, maar wij maakten een vegan variant op basis van aquafaba. Een indrukwekkende cocktail, perfect voor jouw volgende Nieuwjaarsdrink (of doorsnee vrijdagavond ;-))
Het easy peasy recept voor deze showstopper vind je hieronder. Liever kijken dan lezen? Scroll dan naar beneden voor de video!
Ingrediënten voor 2 cocktails
200 ml passievruchtensap
30 ml (vanille)vodka (of meer als je straffer wilt)*
1/4e theelepel vloeibare vanille-essence
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels aquafaba, het sap uit een blik kikkererwten of witte bonen
Enkele ijsblokjes
Voor erbij:
2 shots cava
1 passievrucht, gehalveerd
* gebruik je vanillevodka, dan kan je de vanille-essence weglaten, tenzij je houdt van lekker veel vanillesmaak.
Materiaal
Cocktailshaker
Bereidingswijze (5 min)
- Zet twee martiniglazen op tijd in de koelkast zodat ze goed koud worden.
- Doe de eerste 6 ingrediënten in een cocktailshaker. Shake 20 seconden tot wanneer je een schuimige cocktail krijgt.
- Verdeel over de twee martiniglazen en versier met een halve passievrucht.
- Serveer met een shotglas cava.
Wil je het ons liever zien maken (en opdrinken)? Hit the play button!
Maak je het recept zelf? Of wil je snel meer video's zien? Let us know, we would love to hear it!
Recept & Foodstyling: FoodLove
Setstyling: Sarah van HOT TOPIC - Food Studio
Fotografie: Toos Vergote
Video: Casimir van HOT TOPIC.
Comments