top of page

Vegan Pornstar Martini

Happy 2022!


Ik hoop dat je ongelooflijk hard (of zacht, wat je verkiest) genoten hebt van de eindejaarsperiode, van de mooie momenten met vrienden en familie en vooral van heerlijk eten.


Ik ga (nog) niet al mijn plannen voor 2022 uit de doeken doen, maar wat ik wél kan verklappen is dit: er komen heel wat leuke recepten én receptvideo's die ik samen met Sarah en Casimir van Food Studio maak!


Sarah (de zonnige verschijning links in beeld) en Casi (even zonnig, maar achter de camera) combineren branding, foto & video (HOT TOPIC) met een prachtige locatie voor shoots, workshops en demo's (de Food Studio). Binnenkort lanceren ze een eigen magazine, en hiervoor mocht ik enkele heerlijke recepten uitwerken.


Sarah & Stefanie ©ToosVergote

Het eerste receptje dat de spits mag afbijten is een Pornstar Martini, met een prachtig schuimlaagje. In het klassieke recept gebruiken ze hiervoor rauw eiwit, maar wij maakten een vegan variant op basis van aquafaba. Een indrukwekkende cocktail, perfect voor jouw volgende Nieuwjaarsdrink (of doorsnee vrijdagavond ;-))


Het easy peasy recept voor deze showstopper vind je hieronder. Liever kijken dan lezen? Scroll dan naar beneden voor de video!


Recept & Styling FoodLove, Fotografie ©ToosVergote

Ingrediënten voor 2 cocktails

200 ml passievruchtensap

30 ml (vanille)vodka (of meer als je straffer wilt)*

1/4e theelepel vloeibare vanille-essence

1 eetlepel limoensap

2 eetlepels aquafaba, het sap uit een blik kikkererwten of witte bonen

Enkele ijsblokjes


Voor erbij:

2 shots cava

1 passievrucht, gehalveerd


* gebruik je vanillevodka, dan kan je de vanille-essence weglaten, tenzij je houdt van lekker veel vanillesmaak.


Materiaal

Cocktailshaker


Bereidingswijze (5 min)


- Zet twee martiniglazen op tijd in de koelkast zodat ze goed koud worden.

- Doe de eerste 6 ingrediënten in een cocktailshaker. Shake 20 seconden tot wanneer je een schuimige cocktail krijgt.

- Verdeel over de twee martiniglazen en versier met een halve passievrucht.

- Serveer met een shotglas cava.


Wil je het ons liever zien maken (en opdrinken)? Hit the play button!


Maak je het recept zelf? Of wil je snel meer video's zien? Let us know, we would love to hear it!


Recept & Foodstyling: FoodLove

Setstyling: Sarah van HOT TOPIC - Food Studio

Fotografie: Toos Vergote

Video: Casimir van HOT TOPIC.



bottom of page