top of page

Aardbeikoekjes met chocolade

Zeg het met bloemen? Nee hoor, verklaar je liefde met koekjes! En ja, daar hoort lief zijn voor jezelf ook bij ❤️


Deze heerlijke krokante koekjes hebben een hartje van aardbei - letterlijk. Ze zijn in no-time klaar én je kan er niet enkel als tussendoortje maar ook als ontbijt on-the-go van genieten. And the best news? Je kan ze ook gewoon invriezen! Maak dus een grote voorraad en bewaar de helft voor latere cravings of drukke momenten.


Wil je ze ontdooien? Plaats ze dan -bevroren- op een bakplaat in de koude oven. Draai de oven vervolgens op 180° en tegen dat de oven op temperatuur is, is je koekje weer lekker krokant zonder aan te branden. Maar blijf voor de zekerheid in de buurt van de oven, elk toestel is anders ☺️


Enjoy!


Dit recept maakte ik voor Hoogstraten Aardbeien. De komende tijd zal ik nog heel wat vegan recepten met hun heerlijke aardbeien delen, so stay tuned!

©TheFreshLight


Ingrediënten voor 8 koekjes


1 kleine rijpe banaan (90 gr vruchtvlees)

25 gram aardbeien + 2 extra als afwerking 2 flinke el notenpasta naar keuze (50 gr)

1 tl vanille-essence Een snuifje zout

50 gr havervlokken 25 gr vegan chocolade, gehakt

1 handvol walnoten (20 gr), grofgehakt


Bereidingswijze (25 min)


- Verwarm de oven voor op 200°. Bedek een bakplaat met bakpapier. - Plet de banaan, de aardbeien en de notenpasta in een kom, samen met de vanille en het zout.

- Meng er de havervlokken onder en voeg ook de gehakte chocolade en de walnoten toe

- Snij de twee extra aardbeien in plakjes. Snij het kroontje weg zodat je een hartvormig plakje aardbei krijgt. - Schep een lepel deeg op de bakplaat en maak een ronde, platte vorm. Duw een plakje aardbei in het midden. Herhaal tot het deeg op is. - Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de oven tot de onderkant krokant en goudbruin is. Plaats de bakplaat vervolgens iets hoger en bak de koekjes 3 à 4 min tot ze ook bovenaan goudbruin en krokant zijn.

©TheFreshLight

Disclaimer: Ik werk enkel samen met merken en producten waar ik achter sta. Ik hou enorm van Belgische aardbeien en werk dan ook graag plantaardige recepten uit met dit heerlijk fruit!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page