top of page

Frozen Yoghurt Bars met Framboos

Tijdens de hittegolf vorige week lag ik met mijn twee bijna-5-jarige neefjes op het strand. Uitgeteld van het bouwen van zandkastelen, het verzamelen van de juiste schelpen en de zoektocht naar geïmproviseerde winkeltjes met crêpepapieren bloemen. We hoorden hem al van ver aankomen: de ijskar met het vrolijke deuntje en de half-gesmolten calippo's. Hoera, de verkoelende verlossing was nabij! 


Thuis geniet ik jammer genoeg niet van een voorbijrijdende ijskar, en ik vermoed jij ook niet? Wat te doen dan bij deze zomerse temperaturen? Let's make our own frozen treasures! 


Ik ging voor de very lazy but very delicious and colorful option: frozen yoghurt bars! Je giet je favoriete vanilleyoghurt (ik koos voor soja) in een schaal, werkt het af met frambozencoulis en kleurrijke toppings, en na twee uurtjes in de vriezer heb je jouw homemade icecream pleasure! 


In dit recept gebruikte ik gevriesdroogde frambozen van Adya: je kan er gemakkelijk een coulis van maken, ze in hun geheel gebruiken of verkruimelen tot een felroos poeder. Easy, right? Je vindt ze online, in biowinkels en bij Juttu!



Frozen Yoghurt Bars met Framboos - © FoodLove
Frozen Yoghurt Bars met Framboos - © FoodLove

Ingrediënten voor 1 schaal van 25 op 30 cm

1 zakje Adya Framboos (12 gr)

500 à 750 gram vanille(soja)yoghurt

Tiental muntblaadjes, grof gehakt

2 eetlepels pistachenootjes

1 eetlepel kokosrasp

Bereidingswijze

1. Plet twee eetlepels gevriesdroogde frambozen in een kommetje en meng er 1 eetlepel water onder. Laat vijf minuten staan tot wanneer je een dikke coulis hebt.

2. Bedek een lage schaal of kleine bakplaat met bakpapier en giet er de vanilleyoghurt in. De laag zou ongeveer 1 cm dik zijn, maar iets minder kan ook!

3. Lepel de coulis over de yoghurt en roer het met een lepel door de yoghurt tot wanneer je een marmereffect verkrijgt.

4. Verdeel een handvol gevriesdroogde framboosjes over de yoghurt en duw ze er half in.

5. Verkruimel een aantal gevriesdroogde framboosjes tot poeder en strooi ze over de yoghurt, samen met de gehakte munt.

6. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de yoghurt, samen met de kokosrasp.

7. Bedek de schaal met folie (bijenwas- of vershoudfolie) en plaats twee uurtjes in de vriezer.

8. Breek de frozen yoghurt in stukken en bewaar ze in de vriezer in een afgesloten doos.

9. Werk voor het serveren eventueel af met extra kokosrasp, framboosjes, munt en pistache.




Disclaimer


Dit recept creëerde ik in samenwerking met Adya. Adya is een biologisch merk dat ik reeds jaren koop. Ik werk enkel samen met merken waar ik achter sta en waarvan ik de producten zelf gebruik.


313 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page