top of page

Gezonde Appelmuffins van Madam Bakster

Bijgewerkt op: 11 mei 2020

Als je vaak op sociale media zit, dan lijkt het alsof (bijna) iedereen tijdens de corona-quarantaine zijn leven betert: een nieuwe hobby leren, vaker sporten, gezonder eten, of eindelijk tijd vinden voor ochtendmeditatie en avondyoga.


Wat ik vooral wil doen? Eindelijk eens koken uit de ontelbare kookboeken die ik de laatste jaren verzameld heb, maar die enkel bewonderd werden in plaats van intensief gebruikt.


Mijn enige voorwaarde voor het uitkiezen van de recepten? Ik moet alle ingrediënten in de voorraadkast vinden, of ze gemakkelijk kunnen vervangen door wat ik wél in huis heb.


"Guilt-free Klassiekers", het tweede bakboek van Madam Bakster lag al een jaar op mijn boekenstapel. Ik had het boek al vaak bewonderd (die foto's! die leuke anekdotes! die heerlijke taarten!), en ein-de-lijk ging ik ermee aan de slag.
Voor de appelmuffins had ik zo goed als alles in huis: ik verving het speltmeel door een (heel oud) pak tarwebloem, de kaneel door speculaaskruiden en de zonnebloemolie door een combinatie van rijstolie en olijfolie. And it worked out just fine!


Deze muffins zijn een satisfying tussendoortje, of een perfect snel ontbijt (met een dikke lepel cashewpasta erbovenop). And the best thing? Ik mag van Laura, Madam Bakster herself, het recept delen!


De foto's maakte ik voor mijn e-course Foodstyling & Fotografie Essentials, de online cursus om jouw food foto's te verbeteren, op jouw eigen tempo!


Enjoy!
Appelmuffins met kaneel van Madam Bakster


Ingrediënten voor 12 muffins


260 gram speltmeel

1 tl bakpoeder

2 tl kaneel

100 gram zonnebloemolie

160 gram amandelmelk

80 gram esdoornsiroop (ahorn)

2 kleine appelen geschild en in kleine blokjes


Recept


1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Meng in een kom het speltmeel met het bakpoeder en de kaneel. Voeg ook de olie, de melk en de esdoornsiroop toe. Meng goed met een garde.

3. Voeg ten slotte de appeltjes toe en meng opnieuw.

4. Vul een metalen muffinplaat met 12 papieren muffinvormpjes. Vul elk papieren vormpje voor 3/4e met deeg.

5. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven.


1.665 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page