top of page
  • Stefanie

3x Gezonde Gentse Feesten


Ga je dit verlengd weekend naar de Gentse Feesten en heb je géén idee waar je heerlijke healthy goodness kan vinden? FoodLove to the rescue! Je kan kiezen voor een droge veggieburger aan een random kraam (euhm, no thanks!), of je loopt linea recta naar één van onderstaande topplekjes, waar ze healthy food combineren met smaak en creativiteit.

1. TropicO'yo

O'YO organiseert tijdens de Gentse feesten het tiendaagse mini-festival TropicO'yo. Wat mag je verwachten? Tropische vibes, flamingo's en intieme optredens, to name a few. Maar probeer zeker ook de good-for-your-gut cocktails op basis van kefir & kombucha, of ga op vrijdag genieten van Prosecco & Pops: heerlijke ijslollies van The Popshop gedopt in een groot glas prosecco. Sounds good, right?

Picture by O'YO & The Popshop

Maar de allerbeste reden om TropicO'yo te bezoeken? Phaedra haar zomerse menukaart boordevol creatieve en unieke gerechten die je nergens anders in Gent (or may we say: Vlaanderen) kan vinden. My favorite? Dat is de Green Goddess, een healthy bowl die een kleine ode is aan yours truly (Phaedra's words, not mine!). Deze zit boordevol alles wat ik lekker vind: falafels, quinoa, courgette-pasta, kiemen, geroosterde noten, lots of greens en de beste Thaise peanut sauce ever.

Kleine kater? Kies dan voor haar gestreken Gentse mastellen met kokosyoghurt en home-made frambozen/chia confituur. Best breakfast in town!

Adres: Brabantdam 82

2. Foodstorms

Kevin Storms bedenkt elk jaar opnieuw een creatief concept rond plantbased food. Deze keer creëert hij met Foodstorms elke dag een uitgebreid buffet boordevol kleurrijke gerechten. Elke schotel zit vol kruiden en smaken en is een verrassing voor de smaakpapillen. Zelfs de niet-vegans kijken hun ogen uit en scheppen hun take-away schotel vol.

Mijn favoriete gerechtjes? De paté van paddenstoelen, de rijstsalade met granaatappelmelasse en de heerlijke oven-roasted zoete aardappel. And let's not forget all the vegan dressings, so delicious!

Rep je dus naar de pop-up locatie in de Sint-Jacobsnieuwstraat, vul een ecologisch take-away doosje met al dit lekkers en zoek een plaatsje in het Baudelo om te genieten van deze plantbased maaltijd en een salsa- of Lindy hop optreden. Kevin voorziet alles voor de perfecte picknick: bestek, placemats, serviettes én zelfs een fles wijn to-go.

Adres: Sint-Jacobsnieuwstraat 103

3. Barbiet

Eén van de toppers tijdens mijn Healthy Hotspot Walk is Barbiet, een verborgen parel aan de Vrijdagsmarkt. Je kan er tijdens het jaar heerlijk ontbijten, brunchen, lunchen en genieten van thee&taart. Ze maken de kleurrijkste creatieve gerechten, vaak met een Midden-Oosterse toets. En ook hun drinks zijn heerlijk: homemade gemberbier, pittig kurkuma/gember sap en de kick-ass espresso tonic.

Tijdens de Gentse feesten transformeren ze echter in een late-night healthy food & drinks concept. Kan je net zoals ik echt craven naar falafels, dan moet je bij hen zijn voor de beste pita-broodjes gevuld met home-made falafels, ontelbare groenten en fingerlicking good hummus. De pitabroodjes van zuurdesem zijn homemade door Klaas Vandenbroecke en maken een korte wandeling naar Barbiet méér dan de moeite waard. Trust me, no pita will ever taste the same again.

Ook op het menu: comfort food zoals chili sin carne, geroosterde auberginesalade met zwarte looksaus (misschien minder ideaal als je nog een lief wilt scoren op de Vlasmarkt) en home-made taart. Smakelijk!

Adres: Baudelostraat 3

Picture by Barbiet

Heb je daarentegen tijdens de Gentse Feesten een overdaad aan unhealthy food, alcohol en slaaptekort gehad? Kom dan detoxen tijdens mijn Eat Clean Feel Good workshop bij Bureau Cuisine, op 27 juli!

See you then!


431 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page