top of page

Gnocchi met pompoencrème, geroosterde aardpeer, belugalinzen en winterburger



Ook al hebben we nog geen sneeuw gezien en blijven de temperaturen rond een comfortabele (maar verontrustende) 10 graden, het winterseizoen is enkele weken geleden begonnen. Ook op de akkers, in de winkel en op de markt zien we de mooiste wintergroenten verschijnen.


In dit recept verwerk ik een aantal van mijn favorieten: butternutpompoen, savooikool, wortel en aardpeer. De smaken combineren perfect met de winterburger van La Vie Est Belle: een burger van Belgische bodem, boordevol wintergroenten, amandelen, quinoa en hennepzaad.


Maak dit receptje snel, voordat de lentegroenten enthousiast tevoorschijn komen!


Ingrediënten voor 4 porties


1 kleine butternut of een halve grote, in blokjes

Een takje salie, blaadjes grof gehakt

2 wortels, in schuine stukken

4 kleine aardperen, in schijfjes

75 gram belugalinzen

6 bladeren savooikool, grote nerven verwijderd, in reepjes

1 pakje gnocchi van 500 gram (bij de verse pasta in de supermarkt)

1 theelepel mosterd

Groentenbouillon

4 La Vie Est Belle Winterburgers

2 eetlepels amandelen, gehakt

Olijfolie, peper en zeezout




Bereidingswijze (40 min)


  • Verwarm de oven voor op 200°.

  • Bedek twee bakplaten met bakpapier.

  • Meng de pompoenblokjes met olijfolie, gehakte salie, peper en zeezout. Verdeel ze over een bakplaat. Doe hetzelfde met de wortels en de schijfjes aardpeer: meng met olijfolie, salie, peper en zeezout en verdeel over de tweede bakplaat.

  • Bak de groenten in de oven tot wanneer ze goudbruin en gaar zijn.

  • Kook ondertussen de belugalinzen gaar. Laat uitlekken.

  • Bak de reepjes savooikool in olijfolie op hoog vuur, tot wanneer de kool knapperig is en de randen bruin beginnen te worden. Kruid met peper en zeezout. Haal uit de pan.

  • Kook de gnocchi gaar in gezouten water. Laat uitlekken.

  • Blend de geroosterde pompoen met wat groentenbouillon, een lepel mosterd, peper en zout. Voeg zoveel bouillon toe als nodig is om een zachte crème te krijgen.

  • Bak de burgers in wat olijfolie, in de pan van de savooikool.

  • Dresseer het bord:

  • Lepel de pompoencrème in een cirkel op het bord en verdeel de gnocchi over de crème.

  • Verdeel de savooikool, de aardpeer en de wortel over de gnocchi.

  • Strooi er een eetlepel belugalinzen over.

  • Werk af met de winterburger, in stukken gesneden.

  • Versier het gerecht met gehakte amandelen.

316 weergaven
bottom of page