top of page

Griekse Salade met Falafel, Risoni en Olijven

Velen onder jullie genieten van een heerlijke staycation, jij ook? Maar mis je net zoals ik de verfrissende smaken van Mediterrane salades, de pittigheid van Mexicaanse taco's of de intense kruiden van een Midden-Oosterse hummus bowl? Then I've got you covered!


Ik lanceer de Staycation Summer Series, een mini-reeks met heerlijke wereldkeuken recepten. De hoofdrol in elk gerecht wordt telkens gespeeld door de meest smaakvolle falafels van La Vie Est Belle.


Deze week wanen we ons op een Grieks eiland, op een zonnig terrasje, waarbij een verkoelende bries over de felblauwe zee waait. Griekenland in je bord, dat betekent uiteraard : komkommer, olijven en fetakaas. But as always with a FoodLove twist!


We serveren de Griekse salade met heerlijke risoni, de Falafel Greek met fetakaas en een romige plantaardige dille-munt veganaise. Sounds good?


Het recept vind je hieronder! And stay tuned for the next recipes, coming soon!


Griekse Salade met Falafel, Risoni en Olijven
Griekse Salade met Falafel, Risoni en Olijven

Ingrediënten voor 2 porties

4 eetlepels olijven

2 takjes verse dille

2 eetlepels rode ui, fijngesneden of in ringen

Appelciderazijn

200 gram risoni-pasta of granen naar keuze

2 handenvol mesclun

2 handenvol komkommerlinten

2 takjes verse munt

2 eetlepels dille-munt veganaise

Citroensap, peper, zout, olijfolie

Bereiding (20 min)

1. Marineer de olijven in olijfolie, met gehakte dille, een paar druppels citroensap, peper en zeezout.

2. Marineer de rode ui in een lepel appelciderazijn.

3. Kook de pasta of granen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Bak de falafels in wat olijfolie.

Samenstelling

1. Neem twee brede kommen of diepe borden en verdeel er de lauwe pasta en mesclun over.

2. Verdeel de komkommerlinten, olijven en rode ui over de pasta.

3. Werk af met de falafels, blaadjes munt en de dille-munt veganaise.


Voor 250ml dille-munt veganaise:

1 teen look, geperst

2 tl mosterd

100 ml ongezoete sojamelk

1 el wittewijnazijn

1/2e tl zout

snuif zwarte peper

170 ml zonnebloemolie

4 takjes dille (volledig)

2 takjes munt (enkel blaadjes en zachte steeltjes)

Bereiding (10 min)

1. Zet alle ingrediënten minstens een uur op kamertemperatuur.

2. Neem een hoge, smalle beker. Doe er alle ingrediënten in, behalve de zonnebloemolie en de verse kruiden. Meng goed met een vork of garde.

3. Zet je staafmixer in de beker. Mix op middelmatige snelheid, terwijl je de zonnebloemolie in een fijn straaltje langzaam toevoegt. Beweeg de staafmixer heel langzaam van beneden naar boven.

4. Blend tot een lobbige veganaise. Proef en kruid bij met peper en zout.

5. Voeg er als laatste de verse kruiden aan toe en mix kort.


De veganaise bewaart gemakkelijk een week of twee in de koelkast!

121 weergaven
bottom of page