top of page

Luchtige citroen-maanzaad pancakes

Waar je mij elke ochtend voor mag wakker maken? Pancakes! En dan bedoel ik geen klassieke flinterdunne pannenkoeken met bruine suiker. Ik bedoel een torenhoge stapel dikke, fluffy American pancakes met fruit, ahornsiroop en slagroom. The full option dus, met een straffe koffie in mijn hand en de weekendkrant op mijn schoot.


En waar je me zelfs in het midden van de nacht voor mag wakker maken? Pancakes met citroen en maanzaad! Deze smaakcombinatie werkt perfect in cakes en muffins, dus waarom niet eens proberen bij pancakes, dacht ik. And it turned out perfectly: het zure van de citroen past perfect bij de zoete ahornsiroop en het tussen-je-tanden-krakende maanzaad geeft wat meer textuur aan de zachte pancakes.Hoe we ze zo luchtig krijgen (check die foto!)? Door de combinatie van bakpoeder en baking soda. Maar laat het citroensap zéker niet weg, want dit is onmisbaar om de baking soda te activeren. Een extra tip om de luchtigheid te behouden, lees je trouwens in het recept.

Must make next Sunday!


Het geschreven recept vind je onder de kookvideo. Deze video werd opgenomen in de HOT TOPIC foodstudio, een geweldige studiokeuken in Gent. Sarah (naast mij in beeld) en Casimir (achter de camera) creëerden de perfecte plek voor kookdemo's, fotoshoots, video-opnames en zoveel meer. Wist je dat je ons als team kan inhuren voor receptontwikkeling, video en foto? Foodcontent van A tot Z, voor jouw merk of product!Ingrediënten voor 8 à 10 kleine pancakes


200 gram speltbloem

1 theelepel bakpoeder

1/4e theelepel baking soda

1/2e eetlepel maanzaad

Snuif zout

4 eetlepels kokosbloesemsuiker

Zeste van 1 biocitroen

1/2e theelepel vloeibare vanille-essence

225 ml sojamelk

1/2e eetlepel citroensap

1 eetlepel olijfolie

Plantaardige slagroom

Serveren met blauwe bessen, ahornsiroop en citroenzeste


Bereidingswijze (25 min)


- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng met een garde. Zet opzij.

- Doe de natte ingrediënten in een tweede kom en meng goed door elkaar met een vork.

- Giet de droge bij de natte ingrediënten en meng kort maar krachtig met een spatel.

- Laat 2 minuten staan zodat het bakpoeder en de baking soda kunnen activeren en de citroenzeste zijn smaak afgeeft. Roer niet meer, dan maak je de luchtbellen in het deeg kapot en krijg je minder luchtige pancakes.

- Verhit wat olie of boter in een antikleefpan op middelhoog vuur (stand 5 van 9).

- Giet een halve pollepel deeg in de pan, zodat je een kleine dikke pannenkoek van 8 cm verkrijgt.

- Bak 2 minuten tot wanneer de onderkant goudbruin is. Draai om en bak ook de andere zijde goudbruin en de binnenkant gaar. Zet indien nodig het vuur wat lager.

- Klop de slagroom op.

- Serveer een stapel pannenkoeken met een lepel slagroom, een handvol blauwe bessen en een likje ahornsiroop. Werk af met citroenzeste.


Smakelijk!


Recept: Stefanie van FoodLove

Set styling: Sarah van HOT TOPIC

Video: Casimir van HOT TOPIC

Foodstyling : Sarah, Stefanie en Toos

Fotografie: Toos Vergote

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page