top of page

Praliné Bliss Balls

Dit is de all time favorite snack, zowel hier thuis als tijdens de pre-corona kookworkshops! Het receptje ging eigenlijk in mijn kookboek verschijnen, maar haalde (tot mijn reeeuzegrote spijt) de selectie niet. Waarom? Dat begrijp ik nog steeds niet, they're the best treat ever!


Deze heerlijke bliss balls kan je vergelijken met Ferrero Rochers: krokant en smeuïg tegelijk, met een heerlijke praliné-smaak. Bovendien zijn ze erg gemakkelijk om te maken én bewaren ze perfect in de diepvries! Uithalen, vijf minuten laten ontdooien and you're good to go! Bewaar ze vervolgens wel in de koelkast (of eet ze snel op) anders durven ze wat uit elkaar te vallen.


Ik maak ze met mijn favoriete notenpasta: pure hazelnootpasta! Liever pindakaas? Maak er dan Peanut Bliss Balls van!


Enjoy! And let me know if you make them!


Ingrediënten voor 10-12 balletjes


150 gram (medjool) dadels – ontpit = 120 gram (indien ze wat droog zijn, kort laten weken in heet water en vervolgens uitknijpen)

60 gram hazelnotenpasta (puur noten, dus géén choco hé 😂)

25 gram kokosolie, kamertemperatuur (vast)

1 flinke theelepel puur cacao-poeder

1 theelepel vanille-essence

120 gram noten naar keuze (walnoten blenden gemakkelijk)

Kokosrasp, cacao, gepofte granen of gehakte noten om ze in te rollen


Materiaal : Food processor


Bereidingswijze


- Ontpit de dadels. Doe de dadels, notenpasta en kokosolie in de food processor. Blend tot wanneer je een homogene karamel krijgt.

- Voeg vervolgens de pure cacao, de vanille en de noten toe en blend tot wanneer je het deeg kan samenduwen tot een balletje en de noten grof gehakt zijn. Je wil nog wat bite in de bliss ball.

- Rol er kleine bite-size balletjes van, zoals pingpongballetjes (of groter, you do you 🙌🏻).

- Kleeft het deeg niet voldoende? Dan waren je dadels misschien wat te droog. Voeg dan wat warm water of een lepel notenpasta toe.

- Rol de balletjes door een kom met kokosrasp, cacao, gepofte granen of gehakte noten en laat 15 à 30min opstijven in de koelkast (indien je geduld hebt :)).

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page