Deze koekjes zijn perfect als ontbijt, als energybooster op een drukke dag of als late night snack. Why? Omdat ze naar blauwe bessen en chocolade smaken, ze een heerlijke soft-meets-crunchy textuur hebben en ze ook nog eens goed zijn voor je lijf: vezels, vitamines, mineralen, all the good things!
Ik creëerde het recept met gevriesdroogde blauwe bessen van Adya Bio. Deze vind je in heel wat biowinkels, hippe kruidenierszaken (zoals Vers Gent), bij Juttu en ook online!
What do we need?
1 grote banaan (175 gr vruchtvlees)
50 gram (hazel)notenpasta
1 theelepel vanille-essence
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel chiazaad
100 gram havermout
Een handvol walnoten, gehakt (25 gram)
1 eetlepel kokosbloesemsuiker (optioneel)
Snuif zout
10 gram gevriesdroogde blauwe bes van Adya Bio
+ een tiental extra voor de afwerking
50 gram pure chocolade
How do we do it?
1. Verwarm de oven voor op 180°. Bedek een bakplaat met bakpapier
2. Plet de banaan in een mengkom. Voeg de notenpasta, vanille en olie toe en meng goed.
3. Voeg de zaden, havermout, gehakte walnoten, de suiker en het zout toe. Meng goed.
4. Roer er als laatste ook de blauwe bessen doorheen.
5. Maak 8 à 10 hoopjes op het bakpapier en druk ze wat plat. Ze zullen niet veel uitzetten.
6. Bak de koekjes een 20-tal minuten, of tot wanneer de randen en de onderkant bruin gebakken zijn.
7. Laat afkoelen op de bakplaat.
8. Smelt ondertussen de chocolade en breek de gedroogde blauwe bessen in kleine stukjes. Dit doe je door ze te hakken of te verbrijzelen met een deegrol.
9. Lepel wat chocolade over elk koekje, spreid de chocolade mooi uit op de gehele bovenkant en strooi er wat verkruimelde blauwe bes bovenop.
10. Laat opstijven.
Je kan de koekjes gemakkelijk een weekje bewaren in een koekendoos. Maar ik vermoed dat ze veel sneller opgegeten zullen worden, ze zijn verslavend lekker ;)
Kan je ze ook invriezen?