Ik heb nood aan vakantie. Zand tussen mijn tenen, zon op mijn gezicht en een cocktail in mijn hand. Verlang jij daar ook zo naar?
Door dit gerechtje boordevol Aziatische smaken waan je jezelf op een tropisch strand, met je voeten tussen de schelpen. Ik proefde voor het eerst deze Vietnamese pannenkoek op een food market in Hoi An. Door de kleur dacht ik dat het kleine omeletjes waren, maar het bleek een plantaardige wrap te zijn op basis van rijstmeel en kokosmelk. Héérlijk!
Het recept vind je hieronder. Enjoy!
Ingrediënten voor 2 à 3 kleine pannenkoeken
Voor het beslag:
100 ml kokosmelk uit blik
80 gram rijstmeel (of rijstbloem, is fijner) - vind je in de biowinkel
30 ml water
1/2e tl kurkuma
1 tl olijfolie
1 tl sriracha of andere milde chilisaus
Zwarte peper & zout
Voor de vulling:
1 potje Palais Spread Mango-Chili
2 handenvol bladgroen
2 eetlepels geroosterde cashewnoten, grof gehakt
Korianderblaadjes
Sriracha
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een mengkom en roer goed door elkaar met een garde. Voeg een extra lepeltje rijstbloem of maizena toe als het beslag erg lopend is. Laat even rusten.
2. Verhit een middelgrote antikleefpan of pannenkoekenpan op middelmatig vuur, zonder olie.
3. Giet de helft (of een derde) van het beslag in de pan. Wals de pan zodat er zich een dunne, ronde pannenkoek vormt en zet een deksel op de pan.
4. Bak de pannenkoek 1 à 2 min tot wanneer de onderkant goudbruin gebakken is en de bovenkant mooi gestold. Laat de pannenkoek op een bord glijden en hou warm terwijl je de tweede pannenkoek bakt.
5. Verdeel de spread en het bladgroen over beide pannenkoeken. Werk af met cashewnoten en koriander. Serveer met sriracha.
Tip: Je kan ook enkele smaakmakers in het beslag mengen, zoals lente-ui of fijngehakte chili.
Disclaimer: dit is één van de recepten die ik maakte voor mijn vaste klant Palais. Je ontdekt al mijn plantaardige recepten op hun website. Ik werk enkel samen met merken waar ik fan van ben en waarvan ik de producten zelf koop.
Comments