top of page
  • Stefanie

Food Heaven in Utrecht


In december zat ik drie dagen in Utrecht! Niet enkel voor de prachtige stad, maar vooral voor een food photography & styling workshop van Creative Food Labs. Ik vertel je alles over de workshop in een volgende blogpost. Nu deel ik eerst graag een paar leuke food tips in Utrecht.

Utrecht - bikes and bridges

But first, let me introduce you to Lisa, my foodpartner in crime. Als iemand ongelooflijk goed kan koken, een encyclopedie is op vlak van homemade skincare en altijd -maar dan ook altijd- positief is, dan is zij het. Ooh, en ze maakt bovendien de meest mouth-watering foodfoto’s. Neem zeker een kijkje op haar instagrampagina! Love having her as a friend (it means free food!!).

Now back to the main story:

Een foodstyling & photography workshop op zaterdag en zondag? That calls for a long weekend of eating & shopping! Yes, we maakten er lekker een verlengd weekend van, want Utrecht is écht een topstad. Denk aan een mix tussen Gent en Amsterdam en tadaaam je hebt Utrecht. Nog nooit geweest? Zeker doen dit voorjaar!

Vrijdagochtend reden we (ik bedoel: Lisa, cuz I hate driving) ’s ochtends vroeg naar Utrecht. Wij verbleven in Achterhetwittehuis, een gezellige B&B aan de rand van Utrecht. 10 minuten op de fiets (ja ja, zo’n oerdegelijk Hollands model!) en hop, je rijdt zo het centrum binnen.

We doken de stad in en genoten van de kerstsfeer, interieurwinkels en heerlijk eten. Onze toppers? We ontdekten drie leuke restaurantjes, met heerlijk eten voor een cheapcheap prijsje:

Restaurant numero uno is Bis, op de Lijnmarkt. Lisa denkt zoals ik: she loves to share food. Dus bestelden we heel wat gerechten, oefenden onze foodfotografie skills en werden enthousiast vrolijk van onze gerechtjes (of was het eerder van de bubbels?). Spaanse mosseltjes, kreeftenbisque en een toast met gebakken champignons. Delicious, right?

De tweede vondst was Jozef, op de Mariaplaats (what's in a name): wat een gezellige plek! Eigenlijk is het er immens groot, maar door de verschillende hoekjes, doorgangen en zaaltjes lijkt het small & cosy. We dronken er gin tonics en deelden opnieuw drie gerechtjes die ongelooflijk smaakvol & kleurrijk waren. Topper!

Zaterdagavond, na de eerste workshop, waren Lisa en ik echt uitgeteld. All we wanted was wine and comfortfood. En hell yeah, op 50 meter van onze B&B vonden we The Colour Kitchen: een restaurant met een maatschappelijke missie. Combineer sociale tewerkstelling met biologische ingrediënten en heerlijke recepten en je krijgt een superfijn concept waar de gastvrijheid en persoonlijkheid van het personeel centraal staat. En het eten? Damn good food, my friend. Gezonde, verfijnde wereldkeuken op zijn best, gecombineerd met heerlijke wijnen.

So, did I convince you? Geloof me, Utrecht is echt food heaven!

Tijdens de workshop foodsyling & fotografie zelf kregen we ook heel wat heerlijks, niet enkel om te fotograferen maar gelukkig ook om op te eten. Maar daarover meer in een volgende blogpost! Enjoy <3

158 weergaven
bottom of page