top of page

5 redenen om je smartphone te ruilen voor een camera

To camera or not to camera? Dat is de vaakst gestelde vraag tijdens mijn fotografie workshops & online cursus. Is het écht beter om te shooten met een fototoestel? Yes!!


Smartphones beschikken tegenwoordig over twee (of drie, of vier!) camera’s waarmee je indrukwekkende reisfoto’s, flatterende selfies en de schattigste family pics kan vastleggen. Ook voor food fotografie is de betere smartphone zéker een goede start! Je leest het goed: een start.


Ben je écht serieus bezig met food fotografie en wil je ook foto’s maken voor klanten? Of wil je je foodblog hobby to the next level tillen? Durf dan enthousiast te kiezen voor een cameratoestel. You won’t regret it!

Food Fotografie by FoodLove - the Fresh Light
©TheFreshLight

Need 5 reasons to ditch that phone?

1. ByeBye Topshot! Een smartphone beschikt meestal over een groothoeklens. Dit betekent dat je prachtige topshots kan maken (waarbij je je gerecht dat op tafel staat van bovenaf fotografeert), of foto’s van wijdse landschappen (waarbij je volledige bergen, meren en bossen op één foto wilt zetten). Wil je echter een strakke sideshot maken van je latte, smoothie bowl of bananencupcake? Dan is een aangepaste lens onmisbaar. Met de juiste lens op je cameratoestel kan je vanuit verschillende interessante hoeken shooten, zonder een gekke vervorming te zien aan de randen van je beeld, en zonder dat de volledige omgeving op je foto staat.


2. Helloooo blurry background! Vind jij het ook zo mooi wanneer je een foto ziet van een stapeltje koekjes, waarbij de achtergrond achter de koekjes helemaal wazig is? En lukt het je niet om dit met je smartphone na te bootsen? It’s not you, it’s the phone. Met een cameratoestel kan je veel beter spelen met dat wazig effect, en kiezen wat er in beeld scherp blijft, en wat wazig wordt.


3. Quality over Quantity! Ok ok, een smartphone is gemakkelijk want je hebt die gewoon àltijd op zak. Zo kan je elke dag tientallen foto’s maken van alles wat je eet en drinkt. Maar wist je dat je met een cameratoestel je foto’s in “RAW”-formaat kan trekken? Dat betekent: meer informatie in één bestand, meer bewerkingsmogelijkheden en bestanden van veel hogere kwaliteit. Zeker voor print of voor klanten is dat een echte must!


4. Pretty price tag! Neen, een cameratoestel hoeft écht niet duur te zijn. Kies voor een systeemcamera, zoals mijn Sony Alpha 6000. Deze kost minder dan de helft van een spiegelreflex en kan exact hetzelfde! Zo kan je de rest van je budget investeren in verschillende lenzen! Een systeemcamera (ook wel hybride camera genoemd) is bovendien veel lichter, dus extra gemakkelijk als je geen statief gebruikt.


5. It’s easy to use! Neen, je hoeft geen 3 jaar avondschool te volgen om te leren werken met een fototoestel. Mits de juiste uitleg, de nodige Youtube filmpjes en veel oefensessies, kan je op enkele weken perfect leren werken met je camera.That’s how I did it ;)

Wil jij graag leren werken met een fototoestel? Heb je er eentje gekregen of ooit gekocht, maar ligt die al jaren in de schuif? I've got great news! Dit najaar lanceer ik een online cursus "Manual Mode": een e-course waarin je in enkele weken tijd leert werken met jouw camera, en met vernieuwd zelfvertrouwen de mooiste (food) foto's maakt. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de lancering, en dit najaar een mooie pre-order korting in je mailbox krijgen? Stuur me dan heel eenvoudig een mailtje op stefanie@foodlove.be, and I'll take care of the rest!91 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page