top of page

Food Fotografie Talks: Djuli van Mint Green Mind

FoodLove interviewt de leukste food fotografen en foodstylisten. Zij geven jou een inkijk in hun wereld: wat hen inspireert, hoe ze te werk gaan om prachtige foto's te creëren, welke tools ze gebruiken én welke lessen ze met jou willen delen.

Verplicht leesvoer voor iedereen die houdt van mooi & lekker eten dus!


Een deel van het interview vind je hieronder. Het volledige interview vind je in een uitgebreid e-book boordevol inspirerende Food Fotografie Talks, als bonus in de Foodstyling & Fotografie Essentials E-course!Session 3: Mint Green Mind - Plantbased recepten & inspiratie


Hi! Ik ben Djuli van @mint.green.mind. Ik kom uit Nederland, maar woon al 5 jaar in België. Ik woon momenteel in Bekkevoort samen met mijn vriend en onze kat Miep, maar binnenkort verhuizen we naar Nieuwrode. Ik werk parttime bij een biowinkel in Leuven en daarnaast ben ik food blogger/fotograaf in bijberoep. Ik ben al 5,5 jaar vegan en alle gerechten die ik fotografeer en op mijn blog deel zijn dus ook volledig plantaardig. Naast koken, fotograferen en eten hou ik van wandelen, zwemmen en salsadansen.


Djuli Bravenboer - ©JensFrederickx

Wanneer ben jij begonnen met food fotografie?


Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in fotografie. Op vakantie nam ik altijd een wegwerpcameraatje mee en later gebruikte ik de oude spiegelreflexcamera van mijn moeder. Ik kocht mijn eerste eigen camera toen ik 15 was en ben toen heel veel gaan experimenteren met de instellingen van de camera. Zo leerde ik mijn camera heel goed kennen en maakte ik de meest abstracte beelden. Ik maakte ook vaak portretten van mijn vriendinnen en op familiefeesten en schoolreisjes was ik altijd de vaste fotograaf.

Het verbaasde dus ook niemand toen ik na de middelbare school naar de kunstacademie ging om digitale fotografie te studeren. Helaas was die studie niet helemaal wat ik ervan had verwacht en ben ik er al na een halfjaar mee gestopt.

Daarna ben ik toerisme gaan studeren en heb ik mijn camera een paar jaar amper aangeraakt. Totdat ik de vraag kreeg van een andere fotograaf of ik mee wilde naar een bruiloft als second shooter. Dat vond ik zo tof om te doen! Ik ben daarna zelf ook begonnen als bruidsfotograaf in bijberoep. Naast bruiloften fotografeerde ik ook portretten, gezinnen en newborns.

De liefde voor foodfotografie kwam pas toen ik een blog begon om mijn vegan recepten op te delen. Het is weer iets heel anders dan mensen fotograferen, maar ik vind het zo leuk om te doen! Nu focus ik me vooral op personal branding fotografie voor duurzame ondernemers en vegan foodfotografie, omdat ik dat het liefste doe!


Bamisoep ©DjuliBravenboer - MintGreenMind

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Mijn stijl is licht, kleurrijk en minimalistisch. Ik vind donkere foodfoto’s vaak ook heel mooi en sfeervol, maar het is niet de stijl die ik zelf zou gebruiken. Ik vind dat minder goed passen bij de lichte, gezonde, plantaardige recepten die ik meestal deel. Ik gebruik ook graag natuurlijke, rustieke materialen als props, zoals keramieken bordjes, katoenen handdoeken en houten backdrops.


Edamamesalade ©DjuliBravenboer - MintGreenMind

Welke stappen heb jij genomen om te groeien in foodstyling en fotografie? Wat vond je het moeilijkste?

Ik fotografeer al heel lang, dus je zou denken dat foodfotografie ook wel makkelijk zou zijn voor mij. Maar toen ik in 2016 een foodblog begon, kwam ik erachter dat dat helemaal niet zo was! Ik heb toen een Food Styling & Fotografie workshop gevolgd bij Stefanie van FoodLove en dat heeft me enorm geholpen! Ze heeft me heel veel goede tips gegeven over food styling, het gebruiken van props en de juiste belichting gebruiken.

Voorheen maakte ik eerst een gerecht klaar en zocht pas zodra het eten klaar was een leuk bordje en een mooie ondergrond erbij en maakte gehaast een paar foto’s voordat het eten koud werd. Vaak werd het zelfs al donker terwijl ik aan het koken was en werd het echt een race tegen de klok.

Dankzij de goede tips van Stefanie plan ik nu ochtenden/middagen in wanneer ik gerechten ga koken en fotograferen. Ook begin ik alvast met props bij elkaar zoeken en een mooie compositie te maken voordat ik ga koken. Dat bespaart me heel veel stress en geeft een veel mooier eindresultaat!

Ik vind het nu wel grappig om mijn oude foto’s uit 2016 terug te zien. Het is leuk om te zien hoe veel ik heb bijgeleerd in 4 jaar tijd.


Spinaziepannenkoek ©DjuliBravenboer - MintGreenMind

Heb je favoriete keramiekmerken die perfect passen bij jouw stijl? Wat zijn jouw favoriete props?

Ik heb laatst mijn eigen bordjes en kommetjes gemaakt tijdens een pottenbakworkshop bij Annabelle Ceramics! Dat was super leuk om te doen en ik ben heel blij met het resultaat! Ik vind het extra leuk om mijn eigen creaties te gebruiken voor mijn foodfoto’s. Ik volg al een tijdje Spots & Speckles op Instagram. Dat is een moeder-dochter duo uit Antwerpen. Zij maken de meest prachtige dingen! Ik hoop ooit een kleine collectie keramiek van hen te hebben in mijn eigen food fotografie studio. Nu gebruik ik voornamelijk props die ik vind in de kringloopwinkel. Daar hebben ze prachtige bordjes, kommetjes, glazen en bestek voor heel weinig geld. Maar het is natuurlijk altijd een verrassing wat je daar vindt. Je kunt er niet op zoek gaan naar iets heel specifieks.


Wat zijn jouw favoriete gerechten om te fotograferen?

Ik hou van gerechten met veel verschillende kleuren en texturen. Bijvoorbeeld een smoothiebowl met granola, noten en vers fruit. Of nachos met zwarte bonen, tomatensalsa, mais en guacamole. Ik hou ook heel erg van beelden met beweging, zoals maple syrup dat over een stapel pannenkoeken wordt geschonken.


Tinto De Verrano ©DjuliBravenboer - MintGreenMind

Welke food fotografen bewonder je?

Op Instagram volg ik heel veel fantastische foodfotografen! Stefanie is daar natuurlijk één van, maar ik vind @helenkookt, @veggiereporter, @thefreshlight, @gewoonhanne.nl, @choosingchia en @thehungrywarrior ook heel leuk en inspirerend om te volgen!

Vooral die laatste vind ik geweldig! Shabnam van The Hungry Warrior heeft een heel eigen stijl. Haar foto’s zijn altijd zo warm en sfeervol! Ze zijn heel kleurrijk en heel mooi gestyled. Ze gebruikt ook vaak droogbloemen om meer diepte te creeëren in haar foto’s. Daar wil ik zelf ook nog graag mee experimenteren.


Lazy lasagne ©DjuliBravenboer - MintGreenMind

Djuli van Mint Green Mind vind je op Instagram en Facebook onder @mint.green.mind.


Op haar website vind je heel wat heerlijke plantbased recepten uit de wereldkeuken.


Stay tuned for more Food Fotografie Talks!

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page