Op 1 oktober is het Wereldveggiedag, het ideale moment om een vegetarisch gerecht op tafel te zetten! Of een maaltijd zonder vlees minder smaakvol is? Uiteraard niet! Je moet er gewoon voor zorgen dat je voldoende umamismaken toevoegt aan je gerecht, want dit is de hartige smaak die je ook terugvindt in gebakken vlees. Hoe je dit doet? Door vegetarische umamibommetjes te gebruiken, zoals tomaten, Parmezaanse kaas en look. En dat deed ik hier!
Deze panzanella traybake is geweldig gemakkelijk: je hebt slecht 5 minuten werk en de oven doet de rest. En ziet het er ook niet fantastisch uit? De stars of the show zijn ongetwijfeld de Looye Honingtomaten van Looye Kwekers: deze zijn heerlijk zoet, hebben een stevige bite en blijven goed aan hun trosje hangen.
Heb je enkele trosjes Looye Honingtomaatjes over? Snoep ze dan als tussendoortje of bij de apéro. Of doe zoals mijn vriend: maak er heerlijke passata en tomatensaus mee. Je zal versteld staan van de zachte, zoete smaak! Want geef toe, jij bent ook geen fan van zure tomatensaus, toch?
Het recept van deze traybake ontdek je hieronder. Maak je deze traybake? Laat het mij dan zeker weten, want dan maak je echt mijn dag goed 😊
Wil je nog meer Traybakes maken? Tijd en afwas besparen? Ontdek mijn Traybake E-book!
Smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
1 courgette
1 rode ui
2 tenen look
Enkele trosjes Looye Honingtomaten
Enkele takjes verse tijm
2 dikke sneden zuurdesembrood
Een klein potje groene pesto
100 gram gegrilde artisjokken op olie
50 gram ontpitte olijven
Een handvol Parmezaanschilfers
Twee handenvol basilicumblaadjes
Twee handenvol rucola
Olijfolie, peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180° hetelucht.
2. Snij de courgette in halve maantjes en de rode ui in partjes. Verdeel over een braadslede of bakplaat en plaats de trosjes Looye tomaatjes tussen de groenten.
3. Meng voorzichtig met olie en kruid met peper en zout. Leg de lookteentjes er in hun geheel bij.
4. Rits de blaadjes van enkele takjes tijm, hak grof en verdeel over de groenten. Leg ook enkele volledige takjes tijm tussen de groenten.
5. Plaats in de oven en rooster 12 à 15 minuten of tot wanneer de courgette beetgaar is en de tomaatjes beginnen open te barsten.
6. Scheur ondertussen het brood in stukken, en meng met wat olie en enkele lepels pesto.
7. Laat de artisjokharten uitlekken en vang 1 eetlepel olie op. Meng de olijven met de opgevangen artisjokolie.
8. Haal de bakplaat uit de oven, verdeel het brood, de artisjokken en olijven tussen de groenten en rooster opnieuw 7 à 10 minuten, of tot wanneer het brood goudbruin en krokant is en de groenten heerlijk gaar.
9. Plet de gegaarde lookteentjes met een vork en verdeel over de panzanella. Lepel ook nog wat extra pesto over het gerecht.
10. Werk het gerecht af met Parmezaanschilfers en verse basilicum. Serveer met een handvol rucola.
Wil je nog meer Traybakes maken? Tijd en afwas besparen? Ontdek mijn Traybake E-book!
Disclaimer
Dit is een betaalde samenwerking met Looye Kwekers. Ik werk enkel samen met merken of producten waar ik achtersta en die ik zelf ook koop.
Comments