top of page

Romige Gnocchi met Paddenstoelen en Tempeh bacon

Ik maakte vorige maand een heerlijk recept met romige gnocchi voor de Mealprep Masterclass, mijn online cursus die jou helpt om een voorsprong te nemen op de drukke week. Toen ik de foto deelde op Instagram Stories, kreeg ik ontelbaar veel hoopvolle berichtjes van gnocchi-liefhebbers. Of het receptje dan toch niet gewoon op de blog kon komen?


Jammer genoeg niet nee ☺️ Ik hou de recepten van de Mealprep Masterclass graag exclusief voor de e-course studenten!


Maarrr niet getreurd, ik had nog een pakje gnocchi én een pakje sojaroom liggen (iets met altijd heel wat reserve-ingrediënten kopen wanneer je recepten ontwikkelt en fotografeert), dus ik ging opnieuw aan de slag en creëerde een tweede receptje, exclusief voor de blog deze keer 😁


Het is opnieuw een romig gerechtje, ditmaal met paddestoelen (I hope you're a fan!) en tempeh bacon. Lees zeker ook de tips onderaan het recept!

Romige Gnocchi met paddenstoelen en tempeh bacon ©FoodLove
Romige Gnocchi met paddenstoelen en tempeh bacon ©FoodLove

Ingrediënten (voor 3 porties)


2 pakjes tempeh bacon, in reepjes gesneden

Optioneel: gerookt paprikapoeder of gerookt zout

500 gr paddenstoelen, gekuist en in stukken

1 à 2 sjalotjes, gesnipperd

2 tenen look, geperst of fijngesneden

2 eetlepels sojasaus

½ eetlepel (graantjes)mosterd, of meer naar smaak

Paar takjes peterselie, blaadjes gehakt

250 ml room

200 ml groentenbouillon, of meer indien nodig

500 gr gnocchi

3 handenvol rucola

Olijfolie, peper en zout


Bereidingswijze (30 min)


- Verhit een sauteerpan met deksel of stoofpot op middelhoog vuur. Bak de tempehbacon in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en eventueel gerookt paprikapoeder. Haal uit de pan en hou opzij.

- Voeg extra olijfolie toe aan de pan en bak de paddenstoelen goudbruin op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de sjalotjes en de look toe, en bak ook deze gaar en goudbruin. Kruid met peper.

- Blus met de sojasaus en roer ook de mosterd en de gehakte peterselie onder de paddenstoelen.

- Voeg de room toe, samen met de groentenbouillon en de gnocchi. Meng goed, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten sudderen tot wanneer de gnocchi warm en gaar is.

Laat vervolgens de saus inkoken tot de gewenste dikte.

- Serveer de gnocchi met een handvol rucola en enkele lepels tempeh bacon.


Tips


- Je kan de gnocchi ook apart koken in een kookpot met water en gekookt toevoegen aan de stoofpot. Voeg dan géén bouillon toe aan de stoofpot, of enkel de hoeveelheid die voor jou nodig is om de gewenste hoeveelheid saus te maken.


- Vind je geen tempeh bacon? Verkruimel dan gewone tempeh, of gebruik een andere vleesvervanger naar keuze, zoals kipstuckjes of veggiegehakt!


- Gnocchi vind je tegenwoordig in bijna elke supermarkt, bij de verse pasta’s. Maar de lekkerste qua smaak en textuur, die vind je natuurlijk in de Italiaanse winkel!

bottom of page