top of page
Foto van schrijverStefanie Baert

Romige gnocchi met pompoen, palmkool en salie

Ik blijf het geweldig vinden om te koken uit de moestuin! Who knew dat ik groene vingers had? De palmkool doet het goed (ondanks de rupsen), de kruiden woekeren vrolijk en de winterkolen groeien als.. euh.. kool? En nu de zomer op haar einde loopt en de eerste herfstdagen (regen incluis) ons doen verlangen naar cosy comfort food, duik ik graag in de keuken met de eerste pompoenen en kolen.


In dit recept combineer ik zoete pompoen met knapperige palmkool, vegan worstjes en fluweelzachte gnocchi. Dit gaat allemaal op de bakplaat en zo de oven in! Het romig sausje met mosterd maakt het gerecht heerlijk smeuïg, en de smaak van verse salie past perfect bij de pompoen. Varieer gerust met de groenten die je zelf in huis hebt: wortel, boerenkool, pastinaak,.. Het gaart allemaal heerlijk in de oven.


Smakelijk!


Gnocchi Traybake met pompoen worst en salie

RECEPT ROMIGE GNOCCHI MET POMPOEN, PALMKOOL EN SALIE


INGREDIËNTEN

350 g pompoen

1 rode ui

2 dikke tenen look

1 pakje vegan worstjes (180 g)

Flinke snuif nootmuskaat

4 bladeren palmkool (of boerenkool of groenekool)

Enkele takjes salie (15 à 20 kleine blaadjes, of de helft grote)

400 g gnocchi (om te koken, niet bakken, koelafdeling)

200 ml plantaardige room

1 à 2 tl mosterd


BEREIDINGSWIJZE


  1. Verwarm de oven voor op 200° (hetelucht). Bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Snij de pompoen in blokjes van 1 à 1,5 cm (schillen mag, hoeft niet). Pel de ui en snij in 8 partjes. Pel de look, verwijder de kern en snij in dunne plakjes. Snij de worstjes in hapklare stukjes.

  3. Meng pompoen, worstjes, ui en look met rijstolie, peper en zout. Dit kan rechtstreeks op de bakplaat. Kruid met een flinke snuif nootmuskaat.

  4. Plaats in de oven en rooster 15 minuten tot de pompoen beetgaar is.

  5. Spoel de palmkool en verwijder de harde nerf. Hak de rest in reepjes. Hak de salieblaadjes grof. Meng de palmkool, gnocchi en salie met rijstolie, peper en zout.

  6. Meng de room met de mosterd, een flinke snuif peper en zout. Wordt het wat dik? Meng het dan met wat water, de room moet lopend blijven.

  7. Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven op 200° (boven- en onderwarmte).

  8. Verdeel de gnocchi en palmkool over de bakplaat, tussen de pompoenblokjes. Giet er de room overheen.

  9. Zet in de oven en gaar nog 15 minuten, tot de pompoen, gnocchi, worstjes en palmkool gaar zijn.


Gnocchi met pompoen en worstjes

414 weergaven
bottom of page