top of page

Romige raviolisoep met paddenstoel en groene kool

Much-needed comfort food voor in de zetel onder een dekentje. Ideaal om te ontprikkelen na de familiefeesten, nieuwjaarsrecepties en drukke start van het nieuwe jaar!


Deze romige maaltijdsoep met paddenstoelen, groene kool en ravioli zet je in een halfuurtje op tafel, heeft slechts één pan nodig en is ook de dag erna nog keilekker. Fluweelzacht door de haverroom en vullend dankzij de ravioli. Vegan kipstukjes en crunchy ajuintjes zorgen voor een heerlijke bite. On-weer-staanbaar!


Het recept vind je hieronder 💛


Romige raviolisoep - eenpansgerecht met tortelloni

RECEPT ROMIGE RAVIOLISOEP


Ingrediënten voor 2-3 porties


1 ui

2 tenen look

250 gram gemengde paddenstoelen

Drie bladeren groene kool

1 pakje vegan kipstukjes

Een bosje verse tijm, blaadjes geritst en gehakt

2 à 3 tl pittige mosterd

1 liter groentebouillon

250 gram ravioli, tortellini of gnocchi (koelafdeling)

1/2e brikje haverroom

Peterselie en lekker veel gebakken ajuintjes

Olijfolie, peper en zout


Bereidingstijd (30 min)


  1. Snipper de ui fijn. Pel de look en verwijder het binnenste (groenige) hart. Snij grote paddenstoelen in hapklare stukken. Snij de groene kool in reepjes.

  2. Verhit olijfolie in een grote stoofpot met deksel, op middelhoog vuur. Bak de ui glazig.

  3. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze in een vijftal minuten goudbruin (zie tip). Voeg de kipstukjes toe en bak deze ook in enkele minuten goudbruin.

  4. Voeg de geperste look, de kool en de tijm toe en bak een tweetal minuten alvorens de mosterd toe te voegen. Bak even al roerend aan voordat je de groentebouillon erbij giet. Kruid flink met peper en zout.

  5. Breng de soep aan de kook en voeg de ravioli toe. Kook de ravioli gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  6. Voeg de haverroom toe en meng voorzichtig zodat de ravioli niet breekt. Proef en kruid bij.

  7. Verdeel over 2-3 kommen en werk af met gehakte peterselie en gebakken ajuintjes.


Tip: bak de paddenstoelen lang genoeg zodat ze goed bruin worden. Dit is een belangrijk onderdeel van de umami-smaak!



Smakelijk!

Comments


bottom of page