top of page

4 Vegan Apéro-Picknick Recepten

Summer tiiiime, and the living is easy 🎶 Hoog tijd voor een lange, lazy apéro-picknick. Verras je lief, je vrienden of je familie met een heerlijke tapasplank boordevol vegan hapjes. Gegrilde asperges en artisjokken, zwarte kalamata olijven en zomerse dips: dat is nog maar het begin! Make it extra crunchy met home-made chick'n nuggets, crispy cheeseballs, mini-pizza's en loaded nachos (nu ja, eigenlijk peulvruchtenchips ;)) met tofu scramble.


Deze onweerstaanbare recepten creëerde ik met de apéro-producten van Le Pain des Fleurs. Helemaal bio, 100% vegan! De luchtige crackers op basis van boekweit en andere granen ken ik al jaren, dankzij mijn mama's liefde voor alles wat hartig en krokant is. Nu hebben ze ook een aperitief-gamma met peulvruchtenchips en kruidige crackers. Creëer je eigen #lepaindesfleursmoment en geniet van een sunny apéro-picknick.


De vier recepten met #lepaindesfleurscrackers vind je hieronder.


Smakelijk!

Apéro Picknick ©FoodLove
©FoodLove

Crispy Vegan Chick'n Nuggets


Ingrediënten voor 2 à 3 personen


4 crackers van Le Pain des Fleurs + extra indien nodig

2 eetlepels maiszetmeel

2 eetlepels bloem naar keuze

Snuifje cayennepeper

Snuifje kruidenmengeling naar keuze (Provençaals, Tex-mex, ras-el-hanout,..)

200 gram veggie kipstuckjes

Rijstolie of arachideolie

Serveren met een kokos-currysausje (bvb. van La vache qui regarde passer les trains)


Bereidingswijze


- Verkruimel de crackers tot ze zo groot zijn als panko. Dat kan gemakkelijk door ze in een plastic zak te steken en er met een deegrol op te slaan.

- Meng het maiszetmeel met de bloem en de kruiden. Roer er koud water onder tot wanneer je een dik papje verkrijgt.

- Wentel de kipstuckjes in het beslag en vervolgens in de crackerkruimels. Vervang indien nodig halverwege de crackerkruimels door nieuwe.

- Verhit 0,5 à 1 cm olie in een kookpot of pan met dikke bodem, op hoog vuur. Bak de “kipnuggets” aan beide zijden in enkele minuten goudbruin.

Apéro Picknick ©FoodLove
©FoodLove

Loaded Nachos met Tofu Scramble


Ingrediënten voor 2 à 3 personen


1 zakje Le Pain des Fleurs Chips - Ajuinsmaak

1 à 2 eetlepels paprika-chilispread (La vache qui regarde passer les trains)


250 gram tofu

2 eetlepels sojasaus

½ theelepel kurkuma

½ theelepel komijn

Snuif gerookt paprikapoeder

Zwarte peper & zout


Voor de salsa:

Handvol kerstomaten, in 4 gesneden

1 kleine rode ui, fijngesneden

¼ komkommer, in kleine blokjes

Een bosje koriander

½ eetlepel olijfolie

Limoensap naar smaak

Zwarte peper & zout


Bereidingswijze (20 min)


- Maak eerst de tofu scramble: Verhit wat olie in een pan op middelmatig vuur. Verkruimel de tofu (met je handen of een vork) en bak even aan in de olie. Voeg sojasaus, kurkuma, komijn en gerookt paprikapoeder toe, samen met een klein scheutje water. Meng goed, laat een minuutje sudderen en kruid met peper en zout.

- Maak de salsa: meng alle ingrediënten en breng op smaak met limoensap, peper en zout

- Doe de helft van de chips in een kom. Verdeel er de helft van de tofu scramble en salsa overheen.

- Herhaal met de rest van de chips, tofu en salsa.

- Verdun de paprika-tapenade met wat water of citroensap en lepel over de loaded chips.


Apéro Picknick ©FoodLove
©FoodLove

Crunchy Vegan Cheese Balls


Ingrediënten voor 2 à 3 personen


2 crackers van Le Pain des Fleurs Ajuin, verkruimeld

1 eetlepel sesamzaadjes

Verse kruiden, fijngehakt

1 potje vegan kruidenkaas met tuinkruiden

Peper & zeezout


Bereidingswijze

- Meng de verkruimelde crackers met de sesamzaadjes en verse kruiden. Kruid met peper en zout.

- Rol met vochtige handen kleine balletjes van de vegan kruidenkaas.

- Rol ze vervolgens in de cracker-mengeling en laat even opstijven in de koelkast.



Easy Cracker Pizza


Ingrediënten voor 8 “pizza’s”


4 crackers van Le Pain des Fleurs

8 lepels tomatenspread (La vachie qui regarde passer les trains)

Twee handenvol gemalen (vegan) kaas

8 olijven, in ringen

Verse basilicum

Peper & zout


Bereidingswijze (20 min)


- Verwarm de oven voor op 180°.

- Breek de crackers in 2.

- Smeer elke cracker in met een lepel tomatenspread en strooi er wat gemalen kaas overheen.

- Werk af met enkele olijvenringen, peper en zout.

- Plaats in de oven en bak een aantal minuten tot wanneer de kaas gesmolten is.

- Haal uit de oven, werk af met verse basilicum en serveer.



Disclaimer


Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Le Pain des Fleurs. Ik werk enkel samen met partners en producten waar ik 100% achtersta en die ik zelf ook koop.




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page