top of page

Vegan Mac 'n Cheese met Broccoli en Pankokorst

Bijgewerkt op: 7 mei 2021

Macaroni met kaassaus: de grote favoriet uit jouw kindertijd, toch? 😊 Weinig ingrediënten, snel klaar en ooh so satisfying. Meer verwacht je niet van comfort food! Ik stak dit nostalgisch gerecht in een plantbased jasje, met de vegan kaassaus van Pa'lais. Dit Belgisch merk lanceerde onlangs 4 heerlijke vegan roomsauzen op basis van cashewnoten. De sauzen vind je in heel wat biowinkels en bij Delhaize.


Ik mocht heel wat recepten ontwikkelen met hun producten, die je vindt op hun website als inspiratiebron. Maar mijn favorieten, die deel ik ook hier!


Deze macaroni-schotel staat hier ondertussen regelmatig op het menu, telkens met een kleine twist. De ene keer met gebakken veggiekipstuckjes onder de saus gemengd, de andere keer met bloemkool in plaats van broccoli. Of kleine erwtjes die zich verstoppen in de macaroni-schelpjes, leuk én lekker! Varieer en maak jouw eigen ultimate Mac 'n Cheese.Ingrediënten voor 2 personen


250 gr macaroni of andere kleine pastavormpjes

1 broccoli, in kleine roosjes en de stam geschild en in blokjes

1 pakje Palais Sauce Alfredo

35 gr panko

1 teentje look, geperst

Olijfolie, peper en zout


Tip 1: Voeg oregano toe aan de macaroni en paprikapoeder aan de panko-korst. Heerlijk!

Tip 2: Meng de panko korst met wat geraspte vegan kaas.

Tip 3: Ook lekker met (een halve) bloemkool ipv broccoli!


Bereiding (25 min + 15 min oven)

1. Verwarm de oven voor op 180°. Breng twee kookpotten met gezouten water aan de kook.

2. Kook de pasta gaar in gezouten water. Hou een kopje kookvocht apart en giet de pasta af.

3. Kook de broccoliroosjes en blokjes beetgaar in gezouten water.

4. Plet de helft van de broccoli in één van de gebruikte kookpotten. Voeg er een pakje Palais Sauce Alfredo en de nodige hoeveelheid pastakookvocht aan toe, zodat je een smeuïge saus verkrijgt. De pasta neemt wat vocht op tijdens het bakken in de oven, dus maak de saus best iets lopender.

5. Meng er de pasta en de rest van de broccoli onder en kruid flink met peper en zout. Voeg meer pastakookvocht toe indien nodig.

6. Meng de panko in een kommetje met een lepel olijfolie, geperste look, peper en zout.

7. Giet de pasta in een ovenschaal en werk af met de panko.

8. Bak de macaronischotel 15 minuten in de oven of tot wanneer de panko bruin is en de pasta warm. Kleurt de panko niet? Plaats de schotel iets hoger in de oven of zet de grill aan. Blijf dan wel in de buurt zodat de panko niet aanbrandt!
Smakelijk!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page