top of page
Foto van schrijverStefanie Baert

Pita met vegan shoarmareepjes, geroosterde paprika, bloemkool en looksaus

Soms heb je gewoon zin in comfort food. In vingers en kaken vol saus en een overdaad aan heerlijke smaken in één hap. Enter: good old pita!


Deze versie is full of plants: ik combineer geroosterde rode paprika en bloemkool met jonge spinazie en granaatappel. Een heerlijk alternatief voor de doorsnee ijsbergsla en geraspte worteltjes, toch?


Dit broodje is een echte smaakbom: de pittige looksaus past perfect bij de gekruide shoarmareepjes van La vie est belle. Werk het geheel af met wat verse kruiden en je bent klaar om aan te vallen!





Ingrediënten (voor 2 personen)


1 rode paprika, in fijne reepjes 1/4e bloemkool, in kleine roosjes 2 grote pitabroodjes 4 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt 1 teentje look, geperst Citroensap naar smaak 1 pakje La vie est belle Shoarma reepjes 2 eetlepels granaatappelpitjes 2 handenvol jonge spinazie Takje munt en platte peterselie, blaadjes grof gehakt Olijfolie, komijn, (cayenne)peper & zout


Keilekker met zoete-aardappelfrietjes


p.s.: de verkooppunten van La vie est belle vind je hier. Niet in jouw buurt? No worries, I'll tell you a little secret.. De vegan shoarmareepjes van het Delhaizemerk zijn héél gekijkaardig! *wink wink* 😉



Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Meng de paprika en bloemkool met olijfolie, komijn, peper en zout en rooster 15 à 20 minuten in de oven tot wanneer ze beetgaar en goudbruin gebakken zijn. Bak de laatste minuten ook de pitabroodjes mee tot ze warm zijn.

  3. Maak het yoghurtsausje: meng de yoghurt met de geperste look en breng op smaak met citroensap, (cayenne)peper en zout.

  4. Bak ondertussen de Shoarma reepjes goudbruin in (olijf)olie, op middelhoog vuur.

  5. Doe een flinke lepel saus in elk pitabroodje. Verdeel de Shoarma reepjes, de geroosterde groenten en de spinazie over de broodjes. Werk af met granaatappelpitjes, verse kruiden en een extra lepel saus.



bottom of page