3 x Lunchinspiratie: Bagels Deluxe

“Wat smeer ik dan op mijn boterham? Toch niet wéér hummus?” Deze vraag heb je jezelf waarschijnlijk al eens gesteld wanneer je vaker plantaardig wilt eten. Want geef toe, een goede boterham of belegd broodje, dat smaakt altijd. Maar wat smeer je er dan op? Ik creëerde zelf heel wat recepten voor vegan broodbeleg, maar vaak ontbreekt me de energie om op zondag een voorraadje te maken, en vooral om de afwas te doen 😅. Ik hou mijn energie liever voor het bedenken van kleurrijke en smaakvolle toppings, voor bovenop de lekkerste smeersalades. Want het is een feit: you can never have too many toppings!


Ik maakte 3 loaded bagels (maar een broodje of toast mag uiteraard ook!) met het heerlijk Belgisch vegan broodbeleg van Délio. Deze zijn 100% plantaardig en hebben Nutriscore B. Ze zitten dus niet bomvol mayo-.. ik bedoel veganaise!


De recepten voor de drie bagels vind je hieronder. Ze zijn lekker eenvoudig, maar wel boordevol smaak en texturen. Perfect om jouw werkdag even te doorbreken met een heerlijke lunch!


Chicky Curry met avocado en gepekelde rode ui


Dit was mijn favoriet! Een kleurrijke bagel met een perfecte balans tussen hartig, zoet, zurig, kruidig en fris.


- Maak eerst de gepekelde rode ui: snij een rood ajuintje in fijne ringen en doe in een potje met deksel. Giet er een flinke scheut appelazijn of wijnazijn bij (de ajuin moet niet helemaal onder staan, een bodempje azijn is voldoende) en kruid met een snuif zout. Sluit het potje en schud goed zodat de rode ui goed gemengd wordt met de azijn. Laat een tiental minuten staan, of nog beter: enkele uren. Hoe langer, hoe zachter de ui en hoe feller de kleur!


- Rooster je bagel krokant en goudbruin en besmeer met de Délio Chicky Curry. Leg er plakjes avocado en komkommerlinten bovenop. Werk af met tuinkers en de gepekelde rode ui. Strooi er als laatste sesamzaadjes en zwarte peper bovenop.

bagel geroosterde groenten vegan

Chicky Samourai met smokey bloemkool en paprika


Ik zou overal roasted veggies bij serveren. Wekelijks rooster ik een hele bakplaat boordevol kleurrijke groenten, zodat ik aan elk gerecht snel een portie groenten kan toevoegen. Bij een salade, wat pasta of dus gewoon op een toast of bagel. Gemakkelijk! Seasoning is everything, dus wees niet zuinig met je kruiden en specerijen.


- Begin met het roosteren van je groenten: Verwarm de oven voor op 200° hetelucht. Meng kleine bloemkoolroosjes met fijngesneden paprika en fijne ringen rode ui. Spoel een blikje kikkererwten en dep droog. Meng de groenten en de kikkererwten samen met een scheutje olie en kruid flink met komijnpoeder, cayenne, gerookt paprikapoeder en za'atar (of een andere kruidenmengeling naar keuze). Bak 10 à 12 minuten, of tot wanneer de groenten gaar zijn. Laat afkoelen en meng er wat gehakte platte peterselie onder.


- Rooster de bagel krokant en goudbruin en besmeer met Délio Chicky Samourai. Lepel er wat geroosterde groenten overheen en werk af met granaatappelpitjes.



Tonino met mango en chili


Waarom geen Aziatische twist aan je bagel geven? Combineer Tonino met mango en sesamolie en strooi er heel wat koriander bovenop.


- Snij een mango in reepjes en een lente-ui in fijne ringen.

- Rooster de bagel krokant en goudbruin en besmeer met de Délio Tonino.

- Leg er de plakjes mango bovenop en sprenkel er enkele druppels sesamolie en sojasaus overheen.

- Werk af met de lente-ui, een handvol korianderblaadjes en sesamzaadjes.

- Hou je van pikant? Strooi er als laatste wat chili(vlokken) overheen.



Disclaimer


Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Délio. Ik werk enkel samen met merken en producten waar ik achter sta en die ik zelf ook koop.


291 weergaven