top of page

Baked Oats met Pindakaas en Frambozen

In de winter hou ik van warme ontbijtjes: een breakfast bagel met tofu scramble, krokante toast met gebakken paddenstoelen, bananenpannenkoeken of zoete aardappelwafels. Heerlijk comforting en verwarmend, vind je niet? Exact wat ik nodig heb wanneer ik mijn warme bed verlaat en de kou in huis moet trotseren.


Deze baked oats zijn ook de perfecte remedie tegen kouden handen en klappertanden. Het is een heerlijke combinatie van warme smeuïge havermout, gesmolten chocolade, sticky pindakaas en zoete frambozen. Je maakt het deeg in 1-2-3 in een kleine blender of hakmolen, kiest de vulling die jij wil (ik ging voor peanut butter & jelly) en laat de oven de rest van het werk doen. Je kan het beslag zelfs op voorhand maken, zodat je 's ochtends enkel nog de potjes moet vullen en afbakken. Zo gemakkelijk is het om elke dag een gezond en #plantbased ontbijt te creëren! Plantbased? Jawel! In heel wat baked oats recepten worden eieren, yoghurt of melk gebruikt. Hier niet! Nergens voor nodig zelfs. Ik gebruikte Alpro Amandeldrink, voor een zachte en subtiel zoete smaak.


Ik ben er zeker van dat dit ontbijtje een vaste waarde wordt op grijze ochtenden die wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Enjoy!


Baked Oats ©FoodLove
Baked Oats ©FoodLove

Ingrediënten voor 2 grote of 3 kleine porties

100 gram havermout

1/2e theelepel bakpoeder

1/4e theelepel baking soda

2 kleine rijpe bananen (gepeld gewicht samen 160 gr)

2 theelepels vloeibare vanille-essence

150 ml Alpro Amandeldrink

1,5 à 2 eetlepels ahornsiroop


Voor de vulling:

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels geplette frambozen


Materiaal

kleine blender of hakmolen

2 à 3 kleine ronde ovenschaaltjes met hoge rand


Bereidingswijze


- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee (of drie) kleine ronde ovenschaaltjes in.

- Bereidingswijze: doe alle ingrediënten in een kleine blender of hakmolen. Blend tot wanneer het een homogeen geheel is, maar je wel nog stukjes havermout ziet.

- Verdeel over de twee ovenschaaltjes, maar hou nog 2 flinke eetlepels over.

- Lepel je favoriete vulling, zoals een lepel pindakaas en geplette frambozen, in het midden van elk schaaltje en sluit af met de achtergehouden lepel haverpap.

- Bak 25 minuten in de oven, of korter/langer, afhankelijk van hoe nat/droog je de baked oats wilt.


Extra topping: smelt wat pure chocolade met wat Alpro Amandeldrink en werk de bovenkant van de baked oats af met streepjes chocolade.


Variaties op het basisrecept:


Gebruik als vulling ook eens:

- 1 eetlepel amandelpasta + de zaadjes van een halve passievrucht

- Enkele stukjes pure chocolade, 2 aardbeien en wat gehakte hazelnoten

- 2 eetlepels peer in stukjes

- Een lepel appelcompote (met stukjes!) en een snuif kaneel


Je kan ook meer smaak aan het beslag zelf geven: meng het bvb met 1 à 2 theelepels cacaopoeder, of een handvol chocolade chips, citroenzeste, blauwe bessen of frambozen.


Baked Oats ©FoodLove
Baked Oats ©FoodLove

Disclaimer


Dit recept creëerde ik in samenwerking met Alpro. Ik werk enkel samen met merken waar ik achtersta en waarvan ik de producten zelf ook koop.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page