top of page

Gerechtjes om te delen #3: Cheesy Smashed Potatoes

Bijgewerkt op: 5 dec. 2022

Mijn onmisbaar basisrecept voor kruidige Smashed Potatoes met een knoflooksausje vind je in mijn Traybake E-book. De cheesy variant uit deze blogpost is minstens even lekker en heeft zelfs geen sausje nodig! Al zijn deze geplette krieltjes met kaas ook geweldig lekker wanneer je ze dipt in een eenvoudige aïoli.


Dit gerechtje om te delen is het derde uit een reeks van 4. Heb je de eerste twee gerechten gemist? Ontdek snel ook de Spicy Spruitjes uit de oven en het Butter Board zonder boter. Zonder boter? Jawel, ik koos voor kruidenkaas, afgewerkt met vijgen, noten en balsamico. Het vierde recept is een Groenterijke Plaattaart met Pompoen.


Ingrediënten voor 3-4 personen 600 gram (mini)krieltjes

Flinke snuif geroosterd paprikapoeder

Cayennepeper naar smaak

1/2e theelepel kippenkruiden, of meer naar smaak

2 handenvol gemalen (vegan) kaas

Rijstolie, peper en zeezout

Bereidingswijze


- Verwarm de oven voor op 190° hetelucht (of 210° boven- en onderwarmte).

- Halveer de grootste krieltjes, laat de kleine exemplaren heel.

- Meng de krieltjes met rijstolie en alle kruiden (behalve de kaas dus), en verdeel over een bakplaat. Bak ze 30 minuten in de oven, tot wanneer ze zacht zijn binnenin.

- Haal de bakplaat uit de oven en plet ze voorzichtig met een lepel. De geplette krieltjes moeten zo’n 1 à 1,5 cm dik worden, maar wel nog aan elkaar hangen.

- Wrijf de geplette krieltjes in met olie en bak ze nog 5 à 10 minuten, tot wanneer ze krokant gebakken zijn.

- De volgende stappen kan je doen wanneer je bezoek er is:

- Strooi de kaas over de geplette krieltjes. Bak opnieuw zo’n 10 minuten, of tot wanneer de kaas gesmolten is en de krieltjes lekker warm zijn.

- Serveer met wat extra zeezout of kippenkruiden erbovenop.

bottom of page