top of page

Choco-karamel Granolabars

Ben jij al even op zoek naar een ontbijt dat:

 • snel en makkelijk te maken is?

 • meerdere dagen bewaart in de koelkast en zelfs maanden in de vriezer?

 • makkelijk mee te nemen is onderweg in trein, auto of op de fiets?

 • voedzaam en goed vullend is?

 • ongelooflijk lekker is?

Dan heb je ze hier gevonden! Deze granolabars met Nocciolata Zonder Melk zijn ideaal voor wie weinig tijd heeft ’s ochtends, maar graag iets meeneemt onderweg naar het werk. Je maakt een grote voorraad in het weekend of op een rustige weekavond en bewaart de repen in je koelkast of diepvriezer. Zo heb je altijd een snel en gemakkelijk ontbijt in huis. Ze zijn natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje, dus maak er maar een dubbele voorraad van!

Granolabar chocolade noten dadel ©FoodLove

Deze granolabars hebben een zoete karamelsmaak door de medjool dadels, een krokante toets door de noten en granola en een volle chocolademsaak door de Nocciolata Zonder Melk van Rigoni di Asiago. Dat is een geweldig lekkere cacao-hazelnootpasta zonder zorgen. In het recept vind je nl. geen palmolie, geen melk, geen gluten én het is zelfs helemaal biologisch! Perfect dus voor wie graag let op allergenen, voor wie plantaardig wilt eten of gewoon voor iedereen die houdt van overheerlijke choco!


Het recept voor deze onweerstaanbare granolabars vind je hieronder!

Chocolade granolabar ©FoodLove

RECEPT GRANOLABARS MET NOTEN EN CHOCO-KARAMEL


Ingrediënten - Voor 12 repen

75 gram noten

100 gram granola (breek eventuele grote brokken in kleinere stukjes)

20 gram gepofte quinoa

20 gram kokosrasp

70 gram kokosolie

150 gram medjooldadels (zie tips)

110 gram Nocciolata Zonder Melk

1 theelepel vanille-essence

Snuifje zout


Materiaal

Een vierkante of rechthoekige bakvorm van max. 20 x 25 cm. Een groter oppervlak zal resulteren in erg platte bars.


Bereidingswijze

 1. Hak de noten grof. Meng ze met de granola, gepofte quinoa en kokosrasp in een grote kom.

 2. Smelt de kokosolie en laat even afkoelen, deze moet niet erg warm zijn.

 3. Ontpit de dadels en hak ze in kleinere stukken. Voeg ze toe aan een food processor, samen met de kokosolie, Nocciolata Zonder Melk, vanille-essence en een snuifje zout.

 4. Mix tot wanneer je een zo glad mogelijke massa verkrijgt.

 5. Giet de inhoud van de processor in de kom met de granolamengeling en roer beide door elkaar. Doe dit eerst met een spatel en vervolgens met je handen, tot wanneer alles goed gemengd is. Wanneer je een deel van het mengsel samenduwt tot een balletje, dan zou dit grotendeels aan elkaar moeten plakken.

 6. Bekleed een rechthoekige bakvorm (max. 20 x 25 cm) met een strook bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm. Druk het deeg erg goed aan. Ik gebruik het bakpapier om ook de randen goed aan te duwen en de koek zo compact mogelijk te maken.

 7. Werk het geheel eventueel af met strepen Nocciolata Zonder Melk, die je mengt met een lepeltje gesmolten kokosolie.

 8. Laat 1 à 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd 12 gelijke repen van zo’n 10 cm lang en 3 cm breed. Bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast of nog beter: in de diepvries!

Tips

 • Ik gebruik hier medjool dadels, omdat deze groot en erg kleverig zijn, wat nodig is voor de binding. Lijken ze wat uitgedroogd? Laat ze dan eerst kort weken in heet water en gebruik eventueel extra Nocciolata Zonder Melk om genoeg “lijm” te creëren.

 • Deze bars bewaren zeker een week in de koelkast (als ze het al zo lang overleven). Wil je ze langer bewaren? Bewaar ze dan in de diepvriezer.

 • Eens je ze uit de koelkast of diepvriezer haalt, dan bewaar je ze best niet te lang op kamertemperatuur. Door de warmte gaat de kokosolie weer smelten en durven de bars wat uit elkaar te vallen.

Chocolade noten granolabar ©FoodLove


Disclaimer


Dit is een #advertentie want het gaat om een samenwerking met Rigoni di Asiago. Ik werk enkel samen met merken en producten waar ik achter sta en die ik zelf ook koop.Comments


bottom of page