top of page

De ALLERlekkerste chocolate buns - snel & gemakkelijk!

Proficiat! Je hebt de weg gevonden naar de aller- aller- allerlekkerste & vooral gemakkelijkste chocolate buns ooit! In 2021 was iedereen in de ban van cinnamon rolls, maar ik verzeker je: 2022 wordt het jaar van de chocolate bun. En ik heb daar het perfecte recept voor!


Eigenlijk kan je dit geen echt recept noemen. Of toch niet naar FoodLove standaarden, want je hebt maar 4 ingrediënten nodig, waarvan één bladerdeeg (of croissantdeeg) is en het tweede chocopasta. Dit recept gaat dus zeker geen award winnen op vlak van inventiviteit, complexiteit of high-level baking. En ook niet die van "voedzaam en bomvol nutriënten". Maar hé, dat hoeft niet altijd, toch?


De smaak is echter zó lekker, dat deze buns waarschijnlijk wel de award zullen winnen van "publiekslieveling". Ik ben er 99% zeker van dat deze bun jouw nieuwe go-to koffiekoek gaat worden. Echt waar. No need to go to the bakery in the morning: jij bakt in 1-2-3 gewoon de lekkerste ontbijtkoek. En ja, je mag die natuurlijk ook in de namiddag bij een koffie, of 's avonds met een theetje (of glas wijn) eten. All good, you do you. Maar wat je ook doet: maak direct een dubbele portie en vries de helft in. You'll thank me later.


Hieronder vind je het recept (dat dus geen echt recept is). Ben je meer het visuele type? Check dan zeker de receptenreel op Instagram!


Ingrediënten voor 4 buns


4 kleine vierkante vellen plantaardig bladerdeeg (of nog lekkerder en vooral luchtiger, maar dan vaak niet vegan: croissantdeeg! Lees de tip onderaan het recept)

Enkele eetlepels chocopasta

Enkele eetlepels plantaardige melk

Een handvol hazelnoten, gehakt


Bereidingswijze (10 min + 15 min bakken)


- Verwarm de oven voor op 200°.

- Besmeer één vel bladerdeeg met een flinke lepel (of twee) chocopasta. Beter teveel dan te weinig 😅

- Leg een tweede vel erbovenop. Snijd in de lengte in twee tot je twee rechthoeken verkrijgt.

- Twist elke rechthoek door beide uiteinden in omgekeerde richting te draaien. Blijf draaien tot wanneer je een lange rol verkrijgt die net niet uit elkaar valt. Gebeurt dat wel? Geen paniek! Gewoon het deeg weer tegen elkaar "duwen & knijpen" en het komt helemaal goed.

- Hou één uiteinde in je ene hand, tussen je duim en vingers. Wentel met je andere hand de rol rond je vingers tot je helemaal rond bent, en steek dan het uiteinde in het open midden van de lus. Zo zitten beide uiteinden goed vast onderaan de bun. Geen idee wat ik bedoel? Check dan de video helemaal onderaan, of de uitgebreide reel op mijn IG pagina!

- Leg de buns op een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier en smeer ze rijkelijk in met plantaardige melk. Strooi er gehakte hazelnoten overheen.

- Bak 12 à 15 minuten in de oven, tot wanneer ze mooi goudbruin gebakken zijn en stevig aanvoelen. Bak ze niet te lang, want dan kunnen ze uitdrogen. Is dat toch gebeurd? Smeer er dan wat extra choco bovenop en het is opgelost 😉

- Serveer onmiddellijk!


Tip 1: Croissantdeeg gebruiken in dit recept is nog lekkerder. Ze zijn dan extra groot en fluffy en de textuur is net iets beter. Jammer genoeg vind je in de meeste winkels geen vegan croissantdeeg in het koelvak, maar als dat geen probleem is voor jou: go for it! Croissantdeeg bestaat meestal wel uit driehoekjes. In plaats van een dubbel rechthoekje te gebruiken per bun, gebruik je dan één driehoekje (met een tweede driehoek erbovenop natuurlijk). Je kan ook de doorgeprikte naden gewoon aandrukken en toch met rechthoekjes werken, het resultaat is dan zo goed als hetzelfde.


Tip 2: Je kan deze buns gemakkelijk invriezen. Wanneer je ze wilt opeten kan je ze op 10 à 15 minuten klaarmaken: plaats de diepgevroren buns op een bakplaat met bakpapier in de koude oven. Zet de oven aan op 180° boven- en onderwarmte. Wanneer de oven na 10 à 15 minuten op temperatuur is, is je bun ontdooid, warm en krokant! Zet je oven wel niet op de functie "snel voorverwarmen", want dan wordt de buitenkant donkerbruin en is de binnenkant nog bevroren 😉

Tip 3: How to roll a bun (waarschijnlijk niet de officiële manier, but hey, it worked for me 😄)


Smakelijk!!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page