Frosé met rood fruit en rozenblaadjes

De zon in huis halen? Dat doe je met deze heerlijke cocktail op basis van bevroren rosé, gin en rood fruit. Je wordt instant vrolijk van de roze kleur en ook de suikerrand maakt het lekker feestelijk. Het perfecte drankje dus voor een vrijdagse apéro met vriendinnen, of de volgende familie-BBQ.


De rozenblaadjes in de suikerrand zijn niet enkel prachtig, maar geven het drankje ook een diepere en vollere smaak. Ik zou het zelf niet zo snel vervangen (maar ik hou dan ook echt wel van de smaak van rozenblaadjes), maar vind of lust je dit echt niet? Probeer het dan eens te vervangen door andere eetbare gedroogde bloemen (lavendel, korenbloem,..) of gehakte roze peperbollen.


Bekijk zeker de video voor nog meer tips, en lees het volledige recept hieronder na.


De video werd opgenomen bij HOT TOPIC Foodstudio, samen met Sarah (mijn cocktail side-kick) en Casimir (achter de camera). Dit geweldig team heeft een prachtige opnamestudio, waar ze hun eigen video's opnemen en ook beelden voor klanten maken. Leuk voor jou: ze stellen deze ruimte ter beschikking van iedereen die food video's wenst te maken en food events of kookdemo's wil organiseren. Geweldig toch? En dat in mijn hometown Gent, het kon niet beter matchen tussen ons! Vanaf nu kan je ook ons drie als team, Food♡Topics, inhuren voor receptontwikkeling, food fotografie en food video. Geef een seintje op stefanie@foodlove.be als je meer informatie wenst!


But first, back to the cocktail: santé!



Ingrediënten voor 4 kleine cocktails

1/2e fles rosé

100 gram aardbeien

50 gram frambozen

Bosje munt, blaadjes en fijne takjes

1 eetlepel suiker of 1-op-1 suikervervanger op basis van stevia

50 ml gin of vodka

Sap van ½ limoen

Indien nodig (zie video): 2 handenvol crushed ice of enkele ijsblokjes

Voor de garnering:

1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes, grofgehakt

1 eetepel suiker of 1-op-1 suikervervanger op basis van stevia

Sap van 1/2e limoen


Bereidingswijze (3uur in de vriezer + 10 min werk)

Voorbereiding:

- Giet de rosé in een dunne laag in een brede bewaardoos met deksel .

- Snij de aardbeien in stukjes en doe samen met de frambozen in een potje met deksel.

- Plaats fruit en rosé in de diepvries en vries minstens 3 uur in. De wijn zal niet helemaal hard worden, omdat er alcohol in zit. Helemaal ok dus!

Suikerrandje:

- Neem twee borden die iets groter zijn dan de omtrek van je glazen.

- Meng de gehakte rozenblaadjes met de suiker op één bord, en vul een tweede bordje met het limoensap.

- Dop de rand van elk glas eerst in het limoensap en vervolgens in de rozensuiker.

Cocktail:

- Doe het bevroren fruit en de rosé samen met het crushed ice, de suikervervanger, de gin en het limoensap in een blender. Blend kort (zie tip in de video) tot wanneer je een frozen cocktail hebt.

- Proef en voeg eventueel wat meer munt of suiker(vervanger) toe. Blend opnieuw.

- Vind je de cocktail te lopend? Voeg dan wat crushed ice toe (en indien nodig ook suiker en munt om de smaakbalans weer te herstellen) en blend kort.

- Giet in de glazen en serveer!


Tips:


1) Heb je geen crushed ice? Geen probleem! Neem dan enkele ijsblokken, doe ze in een ziplockzakje, leg ze op een stevige ondergrond (zoals een harde vloer) en sla erop met een deegrol. Of maak de cocktail zonder ijs, en doe gewoon enkele ijsblokjes in je glas. Je cocktail is dan minder dik, maar even lekker

2) Je kan ook een zoute rand maken, zoals bij een margharita. Maar ik verkies zoet, zeker bij dit recept

Ontdek meer tips in de video hierboven!



171 weergaven