top of page

Pizza Bianco met pompoen, shiitake en vegan worst

Het is nog steeds #Tryvegan maand en zoals je weet heb ik er mijn missie van gemaakt om de allerlekkerste vegan pizza van Gent te ontdekken! Ik proefde al twee adresjes en heb volgende week nog zeker één, mogelijks twee pizza's op de agenda staan. Toffe agenda, vind je niet? ;)


Maar wil jij vòòr de bekendmaking van de beste vegan pizza hotspot graag zelf thuis aan de slag? Dan ontdek je hieronder de lekkerste home-made pizza bianco met pompoen, salie, kruidenolie, shiitake saus van Pa'lais en stukjes chipolata van Greenway. Fingerlicking good!


Enjoy!



Ingrediënten voor 2 pizza’s (1 pizza per persoon)

400 gr butternutpompoen, in dunne plakjes van 2 à 3 mm

100 gram paddenstoelen (shiitake of cantharellen)

1 kleine rode ui, in fijne ringen

2 theelepels Provençaalse kruiden

1 pakje Greenway Chipolata, in stukken van 1 cm

1 potje Pa’lais Sauce Shiitake

2 rollen pizzadeeg

3 takjes salie

3 takjes peterselie

Citroensap naar smaak

Olijfolie, zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze (15 min + 20 min oventijd)

1. Verwarm de oven voor op 180° hetelucht (of 200° boven- en onderwarmte).

2. Meng de plakjes butternut, paddenstoelen en rode ui met wat olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zeezout. Meng ook de stukjes chipolata met een klein beetje olijfolie.

3. Haal de pizzabodems uit de verpakking en rol uit op twee bakplaten, met het bijgeleverde bakpapier.

4. Besmeer elke bodem met enkele eetlepels Pa’lais Sauce Shiitake en kruid met zwarte peper. Verdeel er de groenten en chipolata overheen.

5. Plaats in de oven en bak 20 minuten of tot wanneer het pizzadeeg goudbruin en krokant is en de groenten gaar zijn en bruine randjes krijgen.

6. Maak ondertussen de kruidenolie: Mix de blaadjes salie en peterselie met 4 eetlepels olijfolie, een flinke snuif zout en zwarte peper. Kruid bij met citroensap.

7. Haal de pizza uit de oven en werk af met enkele streepjes kruidenolie.



---------------------------------------------------


Disclaimer: Dit recept maakte ik voor Pa'lais en Greenway, twee klanten waarvoor ik dit jaar een aantal recepten en foto's mocht maken. Ik werk enkel samen met merken en producten waar ik achter sta en die ik zelf koop en gebruik.

bottom of page