top of page

Very Rhubarberry Cocktail

Ben je nog op zoek naar heerlijke cocktail-inspiratie voor oudejaarsavond? Look no further! Deze overheerlijke rabarber-pompelmoes-framboos cocktail is een echte show-stopper. Met een perfecte balans van zoet, zuur en bitter valt hij bij iedereen in de smaak.


Deze cocktail maakte ik met Kiss my Rhubarb, een kruidige alcoholische drank op basis van rabarber, citroentijm en citroenverbena. Het feestelijke schuimlaagje krijg je dankzij aquafaba, het sap uit een blik kikkererwten! Je hebt dus geen rauw eiwit nodig hiervoor, wat handig is wanneer je een divers publiek over de vloer krijgt tijdens de feestdagen. Serveer de cocktail in een mooie coupe, zo komt het schuim het best tot zijn recht.


Alle ingrediënten vond ik in de Belgische online supermarkt van Rayon! Ze leveren gratis tijdens de feestdagen én alle apérohapjes staan aan 20% korting! Reden te meer om een hele avond te aperitieven in de zetel, mét deze Rhubarberry Cocktail!


En met mijn kortingscode "rayonfoodlove22" krijg je bovendien 10 euro korting bij je volgende aankoop (min. bedrag 50 euro) bij Rayon!
Ingrediënten voor 2 kleine cocktails


25 gram frambozen (handvol)

1 eetlepel ahornsiroop

Sap van 1 pompelmoes (minstens 100 ml)

100 ml Kiss My Rhubarb

25 ml gin

1 à 2 eetlepels citroensap

2 eetlepels aquafaba (het sap uit een blik kikkererwten of witte bonen)

2 ijsblokjes

Afwerking: rode besjes en een paar takjes tijm


Bereidingswijze (10 minuten + 15 minuten afkoelen)


- Doe de frambozen, ahornsiroop en het sap van de pompelmoes in een steelpannetje. Verwarm op een zacht vuur en plet de frambozen tot een homogene coulis. Giet door een zeef en laat volledig afkoelen.

- Giet de Kiss My Rhubarb, de gin, 1 eetlepel citroensap en de afgekoelde pompelmoes-frambozencoulis in een cocktailshaker. Meng en proef of er voldoende citroensap inzit. Je wilt een mooie balans tussen zoet, zuur en bitter. Voeg meer citroensap toe naar smaak.

- Giet ook de aquafaba in de shaker samen met de ijsblokjes. Sluit de shaker, hou het deksel goed vast en schud een tiental seconden.

- Giet de cocktail door het ingebouwd zeefje in twee mooie coupes (zonder de ijsblokken dus!).

- Schud ook het laatste schuim uit de shaker in de glazen. Werk elk glas af met een takje rode besjes en enkele takjes tijm.

- Serveer onmiddellijk!Fijne feesten ✨
Dit is een samenwerking met Rayon.be

Comments


bottom of page