top of page

Lasagnesoep met kaassaus

Ik hou van lasagne. Comfort food in een ovenschaal, de basis van mijn geluk. Ik vind het geweldig als vrienden me dit voorschotelen tijdens een etentje, en dit om 3 redenen:

1) het is gewoon altijd keilekker. You can't fail at lasagna.

2) de gastvrouw/-heer kan dit op voorhand maken en moet dus niet in de keuken staan tijdens het etentje. Hallo gezellige gesprekken aan tafel!

3) ik kan genieten van één van mijn lievelingsgerechten, zonder zelf 3 potten, 2 pannen en een ovenschaal vuil te maken.


Triple win, am I right?


Wanneer ik thuis zin heb in lasagne, dan durf ik al snel eens de Lazy Lasagnestoofpot uit mijn kookboek te maken. Een one pot lasagne dus. Geniaal toch? Je vindt hiervan trouwens een winterse versie op de blog. Maar tegenwoordig ben ik nog meer fan van mijn nieuwste ontdekking: lasagnesoep. Jawel, het lijkt op minestrone, maar dan met stukjes lasagnevel in plaats van kleine pastavormpjes.


Geweldig lekker! En die creamy kaassaus die een lasagne zo onweerstaanbaar maakt? Die haal ik gewoon uit een potje 😉 Echt waar: het Belgische Pa'lais heeft meerdere sauzen gelanceerd op basis van cashewnoten, en deze kan je straight-from-het-potje in je gerecht gebruiken.


Het recept ontdek je hieronder. Ik ben benieuwd of je ermee aan de slag gaat! Keep me posted?


Smakelijk!


Lasagnesoep Vegan Kaassaus ©FoodLove

Ingrediënten voor 2 grote porties

1 gele ajuin, gesnipperd

2 tenen look, geperst

1 grote wortel, in halve maantjes

1 à 2 stengels groene selder, in maantjes

1 el tomatenconcentraat

2 tl Provençaalse kruiden

2 blaadjes laurier

500 gram Passata/tomatenblokjes

1 liter groentebouillon

6 lasagnevellen (gedroogd) of grote brede pastaslierten

1 blik linzen (400gr), gespoeld

2 handenvol verse basilicum + extra

1 potje Pa'lais Sauce Alfredo

Olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze (30 min)

1. Verhit wat olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur. Bak de ui glazig.

2. Voeg de look, wortel en selder toe en bak een tweetal minuten. Kruid met peper en zout.

3. Voeg het tomatenconcentraat toe, samen met de Provençaalse kruiden en laurier en bak een minuutje mee.

4. Voeg de passata toe, samen met de groentebouillon. Breng aan de kook.

5. Breek de lasagnevellen in 4 en verdeel over de soep. Laat in enkele minuten garen. Roer regelmatig zodat de pastavellen niet aan elkaar kleven.

6. Voeg wanneer de pasta gaar is de linzen en de verse basilicum toe. Kruid met peper en zout.

7. Verwarm de Sauce Alfredo in een steelpan.

8. Verdeel de soep over twee grote kommen en lepel de Sauce Alfredo over elke kom soep en werk af met verse basilicum.

Tips


- Geen fan van linzen? Voeg dan gebakken vegan gehakt toe

- Vervang de selder en wortel eens door champignon & paprikaDisclaimer

Dit is één van de recepten die ik maakte voor de website en het promomateriaal van Pa'lais, een Belgisch merk van biologische sauzen en spreads op basis van cashewnoten. Ik deel graag mijn werk met jullie en hoop dat julie even enthousiast zijn over dit recept als ik! Ik werk enkel met en voor merken/producten waar ik achtersta en die ik zelf ook koop.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page