top of page

Plaattaart met lentegroenten, eitjes en pesto

Ik heb een geweldig recept voor op jouw brunchtafel dit weekend! Een krokante plaattaart (of paastaart?) boordevol smaak, kleur en textuur. Je wordt er instant vrolijk van! Je hebt er bovendien amper werk aan, waardoor je je kostbare tijd kan spenderen in de tuin, zoekend naar paaseieren, of in de zetel, genietend van een koffietje en chocolade-eitje in de zetel.Deze krokante plaattaart is niet alleen prachtig om naar te kijken door de felgroene, gele en roze kleuren, hij smaakt ook nog eens heerlijk! Om met Pasen de zon in huis te halen combineerde ik deze geweldige lentesmaken:

 

-   Romige pestoroomkaas en verse basilicum

-   Biologische eitjes met een lopend eigeel

-   Geroosterde courgettes en knapperige tuinboontjes

-   Friszurige radijsjes en rode ui met citroen

 

Klinkt goed, toch?Dit gerecht steelt sowieso de show op jouw paastafel dit weekend! Zeker als je biologische eitjes gebruikt 🥰 Ik kies altijd voor bio-eitjes. Waarom? Het welzijn en natuurlijk gedrag van de kip staat centraal. In de stal krijgen ze voldoende ruimte en stro om in te scharrelen, wat hun natuurlijk scharrelgedrag stimuleert. Buiten krijgen de kippen een uitloop van minstens 4 vierkante meter per kip, met voldoende begroeiing en schaduwplekken. Ze eten ook puur biologisch voer. Meer informatie over bio vind je op demooisteboodschapisbio.be

  Smakelijk, en vrolijk Pasen! 


RECEPT PLAATTAART MET LENTEGROENTEN, PESTO EN EITJES


Ingrediënten voor 2-3 personen

 

1 rol bladerdeeg

100 gram verse pesto (koelafdeling)

150 gram roomkaas

1 kleine courgette

100 gr gedopte tuinbonen, edamameboontjes of erwtjes (diepvries)

1 kleine rode ui

1 handvol radijsjes

1/2e bio citroen

3 of 4 biologische eitjes

Optioneel: verse basilicum

Serveer met een groen slaatje

Olie, zwarte peper en grof zeezout

 

Bereidingswijze (35 min)

 

-    Verwarm de oven voor op 200° boven- en onderwarmte. Verwarm je bakplaat mee in de oven.

-    Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen.

-    Meng ondertussen de verse pesto met de roomkaas en kruid met peper en zout naar smaak.

-    Snij de courgette in dunne schijfjes van 2-3 mm. Meng de courgette met olie en peper.

-    Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een grote snijplank of op je aanrecht. Snij het bladerdeeg in op 1 à 2 cm van de rand, maar snij het bladerdeeg niet helemaal door. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

-    Lepel de pestoroomkaas op het bladerdeeg en spreid uit in een egale laag (maar niet op de rand van 1 à 2 cm).

-    Verdeel de courgetteschijfjes over de pestoroomkaas. Plaats de bakplaat onderin de oven en bak 20 minuten of tot wanneer de rand goudbruin wordt en de courgette gaar is.

-    Meng ondertussen de bevroren tuinboontjes met wat olie, peper en zout.

-    Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Spoel de radijsjes en snij in schijfjes. Doe beide samen in een kommetje. Rasp de zeste van de citroen. Voeg de zeste en het sap van een halve citroen toe aan de radijsjes en rode ui.

-    Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de tuinbonen over de plaattaart. Maak 3 of 4 ondiepe kuiltjes (door bvb een schijfje courgette opzij te schuiven) en breek in elk kuiltje een ei. Plaats opnieuw in de oven en bak een 5-tal minuten, of tot wanneer het eiwit gestold is maar het eigeel nog zacht.

-    Zet ondertussen het groen slaatje op tafel.

-    Haal uit de oven, werk af met de basilicumblaadjes (optioneel) en met de rode ui en radijsjes. Serveer onmiddellijk!

  

Disclaimer


Dit is een samenwerking met Bioforum @bio.mijnnatuur. Ik werk enkel samen met organisaties, merken en producten waar ik achter sta en die ik zelf ook koop.

 

 

 


Comments


bottom of page