top of page

Hartige wentelteefjes met Parmezaan, spinazie en paddenstoelen

Enkele weken geleden ging ik brunchen met vriendinnen in Gent. Op de kaart ontdekte ik iets wat ik nog nooit had geproefd: “Hartig verloren brood”. Hoe geweldig, dit idee! Waarom maken we wentelteefjes toch altijd zoet? 🤭


I’m a sucker for savory breakies, zeker als het met heerlijk brood is. Ik moest dit dus natuurlijk bestellen! Het verdict? Lekker, maar kon nòg lekkerder! Ik vond het dus hoog tijd om thuis een eigen versie te maken, met nog meer smaak en vooral véél meer toppings. Hartige, decadente wentelteefjes, as they should be 😊


HARTIG VERLOREN BROOD

RECEPT HARTIGE WENTELTEEFJES


Ingrediënten voor 2 personen


4 sneetjes brood

2 à 3 eitjes

150 ml (plantaardige) melk

30 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Een handvol peterselie, fijngehakt

Toppings naar keuze (zie onderaan)


Bereidingswijze (20 min)


  1. Klop de eitjes los met de melk, de kaas en de peterselie. Kruid goed met peper en zout.

  2. Verhit een pan met wat boter of olie op middelhoog tot hoog vuur.

  3. Dompel elke snee brood in het mengsel (lang genoeg zodat het eimengsel tot de kern kan doordringen) en bak onmiddellijk in de hete pan.

  4. Serveer met toppings naar keuze!


Toppings

Wees creatief met wat je in huis hebt! Maar ik ging voor:


  • Een pan vol gebakken spinazie en champignons

  • 2 eetlepels gepekelde rode uitjes

  • Zachtgekookte eitjes

  • Extra Parmezaanse kaas

Smakelijk!


Hartig verloren brood

bottom of page